Polemik & Kulis
10 Ağu 2023 09:22 Son Güncelleme: 10 Ağu 2023 10:58

Sıra dışı haberleriyle tanınıyor... Işıl Cinmen'in yeni adresi belli oldu

6 yıldır Posta Gazetesi Hafta Sonu Ekleri Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Işıl Cinmen, Zafer Mutlu yönetimindeki Gazete Oksijen’le anlaştı.

 Sıra dışı haberleriyle tanınan gazeteci Işıl Cinmen’in yeni adresi ulusal haftalık gazete Oksijen oldu. Mehmet Y. Yılmaz, Ece Temelkuran, Bekir Ağırdır, Levent Erden, Selçuk Şirin gibi yazarların yer aldığı, Türkiye'nin ilk hafta sonu gazetesi olarak lanse edilen Oksijen'in Yayın Yönetmenliğini Tayfun Devecioğlu üstleniyor. Gazetenin kurucusu ise Zafer Mutlu.

IŞIL CİNMEN KİMDİR?
1985 İstanbul doğumlu olan Işıl Cinmen, Fransız okulları Sainte Pulcherie ve Saint Benoit’yı bitirdikten sonra Bilgi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri okudu. Ardından New York NYU’da Televizyon Yapımcılığı programını tamamladı ve ‘Bir Isırık New York’ adlı kitabı yazdı. O zamanlar büyük tartışma yaratan ‘Bilgi Üniversitesi’nde porno tezi’ röportajını yaptıktan sonra Tempo Dergisi’nden ayrıldı ve bianet’te ifade özgürlüğü editörü olarak görev aldı. Kürt sorunu hakkında yaptığı röportajla Musa Anter Gazetecilik Ödülü almaya hak kazandı. Daha sonra Habertürk’e geçen Cinmen, swinger dünyasıyla ilgili yaptığı bir haber ve röportaj sebebiyle gazeteden atıldı. Posta Gazetesi’nin hafta sonu eklerinin Yayın Yönetmenliğine getirilen isim, 6 yıl boyunca ekleri yönetti. Işıl Cinmen avukat Mebuse Tekay ve Ergin Cinmen’in kızı.