Polemik & Kulis
16 Tem 2010 23:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

SİNEMA YAZARI ÖMÜR GEDİK'TEN UĞUR VARDAN'A JET YANIT!

Sinema yazarları arasında polemik tam gaz sürüyor.. Ömür Gedik'ten Uğur Vardan'a jet yanıt

Kelebek yazarı Ömür Gedik’in ’Jennifer Lopez’i protesto edelim’ başlıklı yazısına Radikal Gazetesi sinema yazarı Uğur Vardan, ’’Bu denli ’üfürük’ bir konuda bile sansüre yeltenen, askere gitmeyi çok isteyen bir zihniyetle aynı dernek çatısı altında bulunmak istemiyorum" demişti.

Ömür Gedik, Uğur Vardan’a yanıt verdi:

"SİYAD üyesi Uğur Vardan, "Jennifer Lopez’i protesto edelim" başlıklı köşe yazımdan yola çıkarak SİYAD’dan atılmam gerektiğini buyurmuş.
Bir kere SİYAD, siyasi bir dernek değil. Burada farklı dünya görüşlerin olan yazarlar olarak aynı çatı altında yaşamaya çalışıyoruz. Ve bu kurumda kimsenin farklı görüşler nedeniyle insanları yargılama hakkı yok.

Yazısında "aydın" olmaktan bahsediyor, aydın bir insan aynı görüşe sahip olmadığı kişileri dernekten atalım demez diye düşünüyorum. Anlaşılan Uğur Vardan farklılıklara tahammülü olan bir arkadaşımız değil. Onun yaptığı SİYAD’ın adını kötüye kullanmak ve derneğe zarar vermektir.

Diğer konuya gelecek olursam, ben "nasıl ki Jennifer Lopez özür dileyene kadar filmini protesto edelim" dedim. Ve bu konu üzerine kurulu yazımda militarist değil gayet milliyetçi ve insancıl bir yaklaşımda bulundum. Ülkemi çok seviyorum, masum insanların ölmesini istemiyorum, bütünlüğe, barışın ve huzurun sağlanmasına karşı oynanan tüm oyunların her zaman karşısındayım. Bu tavrımdan da satır aralarından mana çıkarmak için olağanüstü çaba harcayan Uğur Vardan ya da başkalar istedi diye ödün verecek değilim. Kendisi SİYAD’da henüz askere gitmeyen arkadaşlarımız olduğunu söylemiş ve benim onların yerine de askere gitmemi önermiş. Gerekirse giderim Uğur, hem de büyük bir gururla."