Polemik & Kulis
27 Haz 2010 15:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

SHOW TV'YE HANGİ YUNAN KANALI TALİP OLDU?

Son günlerde satılacağı gündemde olan Show TV, Yunan kanalı Attenna ile masaya oturmuş!

Habertürk yazarına göre Show TV, Yunan kanalı Attenna ile masaya oturmuş!

ANTENNA VE MURDOCH Türkiye’de alışverişte!

HATIRLARSANIZ iki hafta önce televizyon dünyasından birtakım dedikoduları sizinle paylaşmıştım. Show TV ile Yunan kanalı Antenna’nın ilgilendiğini yazmıştım. Geçen hafta, o yazımda sözünü ettiğim buluşma gerçekleşmiş.

 Antenna’nın sahibi Türkiye’ye gelip Mehmet Emin Karamehmet ile  uzun  zaman geçirmiş. İkili, Show TV’nin inşa halinde olan yeni binalarını bile birlikte gezmişler. Ve bu uzun müzakereler sonucunda Antenna Kanalı, Show TV’ye ortak olmak için prensipte anlaşmış Çukurova Grubu ile.

 Eğer bir son dakika anlaşmazlığı olmazsa anlaşma büyük ölçüde tamam görünüyormuş.

Satış sonrası yönetim yine Çukurova Grubu’nda kalacakmış.

Bir başka bomba haber de FOX TV ile beklediği başarıyı yakalayamayan Murdoch Grubu’ndan. FOX’u satın alırken kanala para yatırarak her şeyi çözüp yüksek izlenme oranlarına ulaşabileceğini düşünen Murdoch geçen zamanın ardından bu stratejisinin sonuç vermeyeceğini anlayınca kanalı hafiften beklemeye almıştı.

Düşük bütçeli operasyonlarla gün kurtarılmaya çalışılıyordu. Ama geçen hafta Murdoch Grubu, Doğan Grubu ile masaya oturmuş. Artık ortak mı olacaklar yoksa Doğan’dan bir televizyon kanalı satın alıp işi büyütecekler mi bilemem.

Ama kuşlar bu operasyonun büyük bir kanalın Murdoch tarafına geçmesiyle sonuçlanabileceğini söylüyor.

Rahşan GÜLŞAN / HABERTÜRK