Polemik & Kulis
23 Haz 2021 19:16 Son Güncelleme: 24 Haz 2021 00:16

‘SETA’dan kovuldular’ iddiası… Ayrılıklarını böyle duyurdular!

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) kadrosunda yer alan 20 kişinin kovulduğu iddialarının ardından peş peşe ayrılık haberleri geldi…

SETA Medya ve Toplum Araştırmaları Koordinatörü olarak da görev yapan İsmail Çağlar’ın kurumdan kovulduğu iddia edilmişti. Uluslararası basın kuruluşlarının Türkçe servislerinde çalışan gazetecileri fişlediği raporda imzası bulunan Çağlar, SETA’dan ayrıldığını duyurdu.

Twitter’dan veda mesajı yayınlayan Çağlar, ‘’Yaklaşık 8 yıl süren SETA hikayesini bitirme kararı aldım. Bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldı. İşten çıkarılmaları yanlış bulduğum için ayrıldım. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Büyük Türkiye mücadelesine farklı kulvarlarda elimden geldiğince katkı vermeye devam edeceğim. Eski çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim. Onların da mücadeleden taviz vermeyeceklerine eminim. Hepimiz hakkında hayırlı olur inşallah.’’ ifadelerini kullandı.

AYRILIKLAR PEŞE PEŞE GELDİ

Çağlar’ın ardından SETA’da çalışan yazarlardan Enes Bayraklı, Veysel Kurt ve Hasan Basri Yalçın da ayrılık mesajı yayınladı.

Bayraklı, ‘’7 yıldır içinde bulunduğum SETA vakfından ayrılma kararı aldım. Cumhurbaşkanımız liderliğinde verilen güçlü ve bağımsız Türkiye mücadelesine elimden gelen katkıyı başka mecralarda vermeye devam edeceğim.’’ diyerek kurumdan ayrıldığını duyurdu.

Veysel Kurt ise Twitter’dan, ‘’Zorunlu ve kişisel bir açıklama: 7 yılı aşkın bir süredir -zor zamanlarda- çalıştığım SETA’dan ayrılma kararı aldım. Sn Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye’nin güçlü bir ülke olma yolunda bir akademisyen olarak bildiğimi söylemeye ve elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Kurumda kalan arkadaşlarımın da aynı özveri ile çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum, kendilerine başarılar dilerim.’’ mesajını paylaştı.

Sabah gazetesi köşe yazarı ve SETA yazarı Hasan Basri Yalçın da, ''Yaklaşık beş yıldır görev yaptığım SETA’dan ayrıldım. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, elimden geldiğince ve dilim döndüğünce, Büyük Türkiye vizyonunu farklı mecralarda anlatmaya devam edeceğim.'' sözleriyle ayrılığını duyurdu.