Medya
25 Ağu 2011 05:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

''SANATÇILAR NEDEN YANDAŞLIĞA MERAK SALDI?'' AHMET HAKAN ŞAŞTI KALDI...

Ahmet Hakan, şarkıcıların iktidara yakın durma kaygısını anlayamadığını yazdı...

Ahmet Hakan, Başbakan’la Somali’ye giden sanatçılar konusundaki bir merakını dile getirdi bugünkü yazısında. Sanatçılar "yandaş" olmaya neden ihtiyaç duysunlar ki?

İşte Ahmet Hakan’ın yazısından ilgili bölüm...

Gazetecinin iktidara yakın durma çabasını anlarım: Ha bire jöleliyecek ki eksiği gediği kapansın, meslekte tutunsun, yeri sağlamlaşsın.
Bürokratın iktidara yakın durma gayretini de anlarım: İktidara yakın duracak ki terfi alsın, istediği yere tayin edilsin, “gözde” olsun falan...
İşadamının iktidara yakın durmak için çırpınmasını da anlarım: İktidara yakın olacak ki önü açılacak, ihale alacak, en azından şerrinden emin olacak.

Hadi gazeteci, uçağa binecek ve uçacak.
Hadi işadamı, iş alanlarını genişletecek.
Hadi bürokrat, kariyerini parlatacak.
Peki birader, “sanatçı” dediğimiz taifeye ne oluyor?
“Sanatçı”, iktidara yakın olacak da ne olacak?
Özellikle de zaten her gün her sayfada fotoğrafı yayınlanan bir sanatçı, bir Bakan’la yan yana fotoğraf verse ne olur, vermese ne olur?
İşleri kesat olmayan ve konserden konsere koşan bir sanatçı, iktidar katkısıyla ne elde edebilir ki, durup dururken hayranları tarafından “tartışılır” olmak dışında...
Hani “politik” yönü gelişmiş, ideolojik tavır alan bir sanatçı olur ve iktidardaki parti de “tam istediği gibi parti” olur, anlarım.
Böyle bir durum da söz konusu değilse bir sanatçı, neden iktidara yakın olmak ister?
Sinan! Hülya! Gülben! Ajda! Sezen! Sertab!
Biriniz beni aydınlatsın lütfen!

Ahmet Hakan/Hürriyet