Polemik & Kulis
16 Kas 2011 09:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

RIDVAN DİLMEN BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR!

Sabah yazarı Hıncal Uluç, spor sayfaları için kendisiyle yapılan röportajda gazetesinin yazarı Rıdvan Dilmen için çok sert ifadeler kullandı.

Rıdvan'ı bölücülükle suçlayan Uluç, "Maçlar Anadolu'da oynansın" önerisine bakın nasıl tepki gösterdi...

- Televizyonda maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen, Türk Telekom Arena'daki protestolara tepki gösterdi ve "Maçlar Anadolu'da oynansın" şeklinde bir öneri getirdi. Başta Fenerbahçeli oyuncular olmak üzere bu görüş taraftar da buldu. Siz ne düşünüyorsunuz? Maçlar Anadolu'da oynansa daha mı iyi olur?

- Türkiye'deki bölücülükler yetmedi, bir de bu çıkıyor şimdi!.. Kadıköy'de oynanırsa Anadolu mu olacak? "Anadolu" derken orayı mı kastediyor? Bu ne demek ya!

Bunu böyle tahrik etmenin, bunu böyle deşmenin, böyle üstüne gitmenin âlemi var mı ya ki o stadın kapısında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Stadı yazıyor. Galatasaray'a kiralamış. Milli maçı Galatasaray mı organize ediyor? Galatasaray Kulübü'nün kartlarıyla mı giriyorsun? Hayır. Herkes nereden bilet alıyorsa oradan bile alıyor. Ayrılmış bir yer mi var?

Gazete öyle yazıyor; "Galatasaray'a ayrılmış tribünün önünde oynuyor Volkan." Öyle bir tribün mü var ya? Galatasaraylılara ayrılmış tribün mü var maçta... Nereden icat ediyorlar bunu... Biletler numaralı, numaralı biletleri de federasyon satıyor. Benim spor basınım akla hayale gelmez bir bölücülük içinde... Rıdvan dâhil bunlara...

Rıdvan'ın fena halde federasyona ve Fenerbahçe'ye yakınlaşma içinde olduğunu görüyorum ve çok üzülüyorum. Çok severim ben Rıdvan'ı çünkü... "Türkiye'nin en iyi futbol yorumcusu" olduğunu da defalarca söyledim. Ama son zamanlarda teknik direktörlük işi arıyor sanki... Bütün konuşmaları öyle... Mehmet Ali Aydınlar'a ve Fenerbahçe'ye böyle yontuyor durmadan. 'Aman kırmayayım, aman üzmeyeyim, onlara yakın görüneyim!' Böyle bir şey olmaz!..