Polemik & Kulis
29 Kas 2010 09:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

RADİKAL İNTERNET ARŞİVİNİ İMHA MI EDİYOR? EYÜP CAN NE YANIT VERDİ?

Radikal yönetimi hafta sonu Twitter'i meşgul eden internet arşivi kaldırıldı iddialarına internet sitesinin manşetinden yanıt verdi...

Aslında herşey Radikal’in 15 yıllık dış politika muhabiri ve yazarı Ceyda Karan’ın Twitter’da yazdığı mesaj ile başladı.

Karan, "Radikal’in sanal arşivi birkaç gün içinde tümüyle imha edilecekmiş. Hala kurtarmak, saklamak istediğini bir yazı varsa acele edin..."  diye yazınca Twitter’da Radikal’in yeni halini beğenmeyenler ardarda attıkları mesajlar ile Radikal yönetimine ve özellikle de Eyüp Can’a ağır eleştiriler getirdi.

İLK MESAJI ESKİ RADİKALCİ ATTI AMA...

Karan’ın ilerleyen saatlerde yine Twitter’dan  "Radikal’in yöneticileri biraz önce beni arayıp Radikal’in arşivinin yok edilmeyeceğine dair temin ettiler... İlgilenenlerin bilgisine.." demesi de yetmedi. Gazetenin genel yayın yönetmeni Eyüp Can kendi Twitter hesabından iddiaları yanıtladı:

EYÜP CAN NE YANIT VERDİ?

"Galiba bir yanlis bilgi dolasima sokuldu radikal arsivi yerli yerinde yok boyle bir sey iciniz rahat olsun bu arada koskoca haydarpasa ynyor"

Eyüp Can’ın mesajını "Arkadaşlar, Eyüp Can bizzat açıklama yaptı, radikal’in arşivine bir halel gelmeyecekmiş...varsın bana ’deli’ demiş olsun..!" diyerek yorumlayan Karan’a bugün Radikal’in internet sitesinden de yanıt verildi.

"DAĞARCIĞIMIZDA NE VARSA"

İşte Radikal internet sitesinin manşetinde yer alan o arşiv ile ilgili o satırlar:

"Online olduğumuz 1998’den bu yana, ’dağarcığımızda ne varsa’ www.radikal.com.tr’de olmaya devam edecek.

Radikal.com.tr, gelecekte, tüm gazete sitelerine ’fark atacak’ yeni bir yapılanmanın eşiğinde.

Türkiye’de henüz yapılmamış olan yapılacak ve www.radikal.com.tr, internette, her an, kendi özgün içeriğiyle, haberlerine kendi imzasını atarak varolacak.

www.radikal.com.tr, Radikal gazetesinden tanışık olduğunuz stilini ve haber değerlendirme becerisini, gün boyunca internetten de sürdürecek.

www.radikal.com.tr, hem sesli, hem görüntülü, hem fotoğraflı hem de metinlerin eşlik edeceği ’haberleriyle’, iletişimin ’4 atlısını’, sizin haber ihtiyacınızı karşılamak için koşturacak.

Online olduğumuz 1998’den bu yana, ’dağarcığımızda ne varsa’ www.radikal.com.tr’de olmaya devam edecek