Polemik & Kulis
04 Eki 2010 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

RADİKAL GAZETESİ'NDE ŞOK AYRILIK! AYRILIRKEN GAZETEYE ÇAKTI!

Radikal gazetesinin popüler yazarlarından biri daha gazeteden ayrıldı. Veda yazısı yazan ünlü yazar Radikal'e çaktı!

İsmet Berkan, Haluk Şahin, Nuray Mert, Mehmet Ali Kışlalı, Nur Çintay, Hasan Celal Güzel, Namık Kemal Zeybek, Aslı Erdoğan, Ayça Şen Başkan... Tüm bu radikal yazarları Eyüp Can’ın Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olması ile başlayan yeni süreçte birer birer gazete ile yollarını ayırdı. 

Ve bir veda da bugün geldi. İki yıldır Radikal’de köşe yazarlığı yapan Ersin Tokgöz. Tokgöz MediCat tarafından son dönemin en popüler ve etkili 20 genç yazarından biri olarak gösterilmişti.  

İşte Tokgöz’ün Radikal’deki veda yazısı...

Veda! 

‘Hayat, boyuna geriye bırakılmış bir ölümdür’ der Hegel. Eğer neyi yaşadığınızı bilirseniz, o an gelince şaşırmazsınız.

Uzatmaya gerek yok, Radikal’deki son yazımı okuyorsunuz. İki yıl boyunca istedim ki yediğim içtiğim bana kalsın, görünenden öte, gösterilenden öte gördüklerimi anlatayım. Anlattım.  

Her gün gözünüzün içine sokulan gündem kahramanları kadar kıyıya atılmışların da yaşamın içinde tuttukları yeri işaret etmek istedim. Çok az insanın kendine dert ettiği detay konuları (Teşekkürler wineglass) bu yüzden öne aldım. Kudretli paşalara methiye dizmek yerine vicdani retçileri bu yüzden önceledim. Meşhur tutuklular için ah vah eden kervana katılmak yerine isimsiz hukuk kurbanlarını ısrarla bunun için yazdım, sesi çıkmayanlara ses vereyim istedim. Vicdanın, sadece şöhretlilere değil sıradan insanlara da kanadığı zaman gerçek anlamını bulabileceğine mim koymaya çalıştım. Oldu mu? Sanırım.

Ama özellikle yaptığım şeye karşı “yap bakalım oluyor mu?” tavrını sevmedim. Gidiyorum. Başka bir yerde yine birlikte oluruz muhtemelen. Hoşça kalın. 

Ersin Tokgöz/Radikal