Polemik & Kulis
28 Ara 2010 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

''PATRONLARA 'BENİM MAAŞIM ÖNEMLİ, OĞLUMUN OKULU, RANA'NIN TAKSİDİ BEKLİYOR' DEMEDİ!'' SERDAR TURGUT TIK'LADI, KÜÇÜKKAYA FENA ÇAKTI!

Medyaradar Serdar Turgut'un medya blogu Medyatık'taki yazısı üzerine Akşam Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'yı aradı. Küçükkaya bakın Serdar Turgut için neler söyledi:

Serdar Turgut medya blogu Medyatık'ta Akşam Gazetesi genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın kendi kendine propaganda yaptığını, gazetesini övmekteki başarısını maaşlar konusunda göstermediğini yazdı.

TURGUT'UN O YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Serdar Turgut'un bu yazısı ile ilgili olarak görüştüğümüz Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya sözlerine "Serdar Turgut haklıdır, benim yayın yönetmenliğimi yapmıştır" diyerek başladı.

Küçükkaya Turgut'un kendisiyle ilgili çok hoş yazılar da yazdığını belirterek,"Ankara temsilcisi olduğumda, hatta yayın yönetmeni olduğumda da çalışkan ve başarılı bulduğunu röportajlarda söylemiştir.Şahsıma, yüzyüze gazeteyle ilgili söylediği güzel sözleri de unutamam.Bu durumda o zamanlarda da yanıldığı sonucu çıkıyor" dedi.

İşte Küçükkaya'nın Serdar Turgut hakkındaki "tartışma yaratacak" sözleri:


"Kendimle ilgili sözlerimi geçeyim, ikisi yayın yönetmeni kaç yazar son iki haftada "Akşam’ın imrenilecek gazetecilik başarısı" diye haberciliğimizi övdü, yazdılar bunu.Neyse.

Serdar bey 4,5 yıl Akşam’ı yönetti, çok başarılıydı.Tirajları düşürmedi, arttırdı. ’Köylülerden nefret ediyorum’ demedi, insanları gazeteye karşı soğutmadı.Prestiji üst noktalara taşıdı. Gazetenin çok tutarlı ve istikrarlı, başarılı bir politikası vardı.Maaş sorunu da onun döneminde başlamadı.Başladıysa bile hemen çözdü.Onun döneminde 150 arkadaşımın işine son verilmedi.Gazeteden 17.00’de çıkıp gitmedi, geceyarısına kadar çalıştı.Patronlara ’benim maaşım önemli, benimkini ödeyin, oğlumun okulu, Rana’nın taksidi bekliyor, arkadaşların maaşları önemli değil’ demedi.Ben yayın yönetmeni olduktan sonra da bana ’iki üç arkadaşın maaşını ödet, gerisi önemli değil’ demedi.Serdar bey her zaman haklıdır.Şu anda da çok güzel yazılar yazıyor, gündem belirliyor.Formunun zirvesinde.
Arayışta değil, gündeme gelmek için başka gazetecilere sataşmak zorunda kalmıyor.Kendini güvene almak için çooook uzaklara ziyaretlere gitmek mecburiyetinde kalmıyor.
Üstelik o bir Beyaz Türk, bembeyaz. Haklı , her zaman.
Unutmadan...
Serdar bey benim yayın yönetmenliğimden sonrası için endişelenir, bilirim.Söz veriyorum benden sonraki yayın yönetmeni için hiç konuşmayacağım.İnsan komik duruma düşmüyor"

 
MEDYARADAR/ÖZEL