Para çal, yüzük çal ama asla eleştirme!

Medyaradar yazarı Varol Ersoy, "Bir kadının çantasına dalarken görüntülenen yandaş özgür, iktidarı eleştiren cezaevinde" diyerek adalet sistemini eleştirdi.

Türk yargısı ne yazık ki verdiği kararlarla dünya hukuk tarihine geçiyor. Cezaevleri sırf iktidarı eleştirdikleri için cezaevine tıkılan gazetecilerle dolu… Merdan Yanardağ ve Barış Pehlivan bunlardan ikisi. Seversiniz, sevmezsiniz; suçları ne? Yazı yazmak, yorum yapmak!

Ya iktidarla arası iyi olan gazeteciler…

Onlar için sorun yok… Hayat toz pembe! Hatta ne yaparlarsa yapsınlar, korunuyorlar, kollanıyorlar.

Bunlardan biri de Metin Özkan…

Bu arkadaşı tanıyor olmalısınız… Bir buçuk yıl öncesine kadar CNNTürk’ün kadrolu yorumcusuydu. Görevi, yorum adı altında CHP’ye ve Atatürkçülere bindirmekti.

***

Bu arkadaşın adı bir buçuk yıl önce “adli” bile değil, “çok adi” bir işe karıştı:

2021’in Aralık ayında Kemerburgaz’da bulunan ünlü bir restoranda Ufuk Enginler isimli kadının çantasından 700 dolar para çalmakla suçlandı.

Mekanın kamera görüntülerinde Özkan’ın çantadan bir şeyler alıp cebine koyduğu dikkat çekiyordu.

Metin Özkan hemen bir açıklama yapıp yayınlanan kamera kayıtlarının montaj olduğunu, ülkemizi bölmek isteyen karanlık güçlerin kendisine komplo kurduğunu söyledi.

“Para değil, puro aldım” dedi.

Kimse de kendisine “Tanımadığın bir kadının çantasından puro alman çok mu normal?” diye sormadı.

Soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporunda da Özkan’ın cebine koyduğu şeyin ne olduğunun anlaşılamadığı kaydedildi.

***

Avukatlarının yasal işlem başlattığını söyleyen Özkan, ilk iş olarak bu olayla ilgili görüntülerin ve haberlerin yayınlanmasını engellemek için Ankara 2. Sulh Hukuk Ceza Hakimliği’nde 23 Şubat 2022 tarihinde bir karar aldırdı.

Olayın olduğu yer İstanbul, karar Ankara mahkemesi tarafından alınıyor ve Ekşi Sözlük başta olmak üzere tüm sitelerdeki yorumlar siliniyor.

Eyvallah!

Peki olay tam olarak nasıl gelişiyor?

***

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, bir davette Özkan’la aynı masada oturan Ufuk Enginler, restoranın giriş bölümünün olduğu yere çantasını bırakıp tuvalete gidiyor.  Özkan, çantanın etrafında bir süre dolaşıyor. Sonra çantadan bir şeyler alıp cebine koyuyor.

Bunların hepsi kamera kayıtlarında çok net bir şekilde görünüyor.

Meraklısı bugün bile internette bulup seyredebilir!

Parasının çantada olmadığını anlayan Ufuk Enginler, restoranın kameralarının kontrol edilmesini isteyince olay ortaya çıkıyor.

Kamera kayıtlarının incelendiğini öğrenen Özkan, iddiaya göre kadına parasını yolluyor ama Enginler parayı geri almıyor. 

Metin Özkan’ın bunun üzerine daha büyük bir para teklifinde bulunduğu ve Enginler’in bu teklifi de kabul etmediği iddialar arasında…

Olayın ortaya çıkmasından sonra açıklama yapan Metin Özkan, iddiaları reddediyor ve avukatlarının yasal işlem başlattığını dile getiriyor:

“Saçma sapan montaj, iftira bir haber. Metin Özkan’ı böyle mi susturacaklar? Avukatlarımız gerekli işlemlere başladılar. Montaj bir görüntü üzerinden ne olabilir ya? Kolay mı o kadar insan harcamak? Avukatlarım konuyla ilgileniyor.”

***

Uzatmayayım; soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Metin Özkan hakkında bir süre önce takipsizlik kararı verdi. Kararda dosyaya yansıyan bilirkişi raporunda görüntünün net olmaması sebebiyle şüphelinin elinde ne olduğunun açık bir şekilde tespit edilemediğine dikkat çekildi.  

Özkan’ın savunmasında olay mahallinde bulunan puro kutusunu aldığını beyan ettiğinin belirtildiği kararda bu beyanın bilirkişi raporuyla uyuştuğu aktarıldı. Dinlenen tanıkların da olaya ilişkin bilgi ve görgülerinin olmadığının aktarıldığı kararda atılı suçun işlendiğine dair müştekinin soyut iddia ve beyanından başka delil, emare ve bulgunun olmadığı kaydedildi.

***

Şikayetçi Ufuk Enginler’in avukatı Cesim Parlak ise takipsizlik kararına itiraz etti.

Sonuç çıktı mı?

Hayır!

Başlangıçta yandaş televizyonlara çıkarılmayan bu arkadaş, bugünlerde yeniden aynı ekranlarda boy göstermeye başladı.
 
METİN ÖZKAN KİMDİR? 
1964 yılında Yozgat'ta doğmuş.

Eğitim durumu belirsiz; özgeçmişinde bu konuda tek satırlık bilgi yok. Ama MHP’li olduğu, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşen Milletvekili Genel Seçimleri’nde bu partidan aday olduğu her yerde yazılı…

2010’da Tercüman’ın Ankara Temsilciliği’ni yaparken adı yine “adli” bir suça karışmış.

Ankara’daki bir kuyumcudan yüzük çaldığı iddiasıyla gözaltına alınmış ve bir gece nezarethanede kalmış...

Sonra taraflar uzlaşmış ve sorun büyümeden kapatılmış...

***

İşte; 2023 Türkiyesi’nden size bir “medya” ve “adalet” manzarası…

Gelin de umutlu olun!