Ona göre hiçbir siyasi eylem bu kadar salakça olamazmış! ‘Cin Ahmet’ kime salak demek istedi?

Takkeli liboşlardan Ahmet Hakan bugünkü köşesinde birilerine “salak” dedi; ama her zaman olduğu gibi yine bu sözü kime söylediğini belirtmedi. Kıvırdı, yandan geçti!

Takkeli liboşlardan Ahmet Hakan bugünkü köşesinde birilerine “salak” dedi; ama her zaman olduğu gibi yine bu sözü kime söylediğini belirtmedi.
Kıvırdı, yandan geçti!
Önce yazıya bir göz atalım:
“CNN Türk’ün İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ şahane bir habercilik yaptı. İYİ Parti’ye isabet eden kurşun olayının faili bekçiyi buldu, konuştu. Böylece kamuoyu ilk kez Melikşah Erdem adlı bekçiyi görmüş oldu.Bekçi Melikşah Erdem, Nihat Uludağ’a olay yerinde yaptığı açıklamalarda, yaptıklarını baştan sona anlatıyor.
İşin matematiğini, geometrisini falan izah ediyor.
‘Buraya geldim, şurada havaya ateş açtım, sonra şuraya geçtim, şuradan ateş açtım’ falan.
Bekçi Melikşah’ı izledikten sonra şöyle bir kanaate vardım:
Karşımızda sorumsuzca davranan, işgüzarlık yapan bir bekçi portresi var.
Ancak bu portreden silahlı siyasi eylemci çıkmıyor, çıkamıyor.Adam, iki yıldır o şantiyede çalışıyormuş. Bugün de çalışmaya devam ediyor. Silah kendisine kayıtlı. Bulundurma ruhsatı var.
Hiçbir silahlı siyasi eylem, bu derece salakça olmaz, olamaz. Hiçbir silahlı siyasi eylemci, bu derece mal olmaz, olamaz.
Karanlık eller, karanlık amaçlarla tetik çekiyorsa... O tetik çeken el, genellikle karanlıkta kalır.
Faili meçhul olur.
Demokrasiye sıkılan kurşunlar, hemen karşıdaki inşaat alanında iki yıldır çalışan bir bekçinin ruhsatlı silahından çıkmaz.
İYİ Parti olayında fail belli, silah belli, failin beyanları belli, balistik sonuçlar belli. Bunların dışındaki tüm belirsizlikler ise bu olayın “silahlı siyasi eylem” kategorisinde değerlendirilmesine yetmiyor, yetemiyor.
Bütün bunları olgular üzerinden yazdım. Ama yine de burasının Türkiye olduğunu unutmamak lazım. Seçime doğru olguları aşan kurgular yapılabilir. Bu nedenle insan, bazı soru işaretlerine odaklanmadan da duramıyor. Sonuçta bekçinin niyetini bilmiyoruz.”
*
Bu Ahmet Hakan gerçekten cin…
Önce çalıştığı kanalın reklamını yapıyor ve düzmece olduğu aşikar olan bir habere övgüler yağdırıyor. Böylece kurum içindeki pozisyonunu güçlendiriyor!
Sonra da sanki anadan doğma terörle mücadele uzmanıymışçasına bu eylemi yaptırması muhtemel siyasi güçleri koruması altına alarak “Hiçbir silahlı siyasi eylem, bu derece salakça olmaz, olamaz” diyerek, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bunun siyasi eylem olduğunu söyleyen herkes için, üstü örtülü şekilde “salak” demeye çalışıyor.
Öyle ya ona göre eylem salakça olamayacağına göre…
Bunun siyasi bir eylem olduğunu söylemek salaklık oluyor.
Kurnaz ya… Her ihtimale karşı önlemini almayı da ihmal etmiyor:
"Yine de seçime doğru olguları aşan kurgular yapılabilir. Bu nedenle insan, bazı soru işaretlerine odaklanmadan da duramıyor. Sonuçta bekçinin niyetini bilmiyoruz.”
*
İyi de “delikanlı” bir yazar olarak neden doğrudan o soru işaretlerine odaklanamıyorsun da böyle hinlikler yapıyorsun Cin Ahmet?
“Acaba birileri bu eylemin özellikle böyle olmasını planlamış, böylece muhalefeti vesvese içinde göstermeye çalışmış olabilir mi?” diye sormuyorsun?
Yüreğin mi yetmiyor?
Cin Ahmet, Hin Ahmet, iktidarın karşısında olan herkese bin Ahmet!
Bin de bunu yaparken aklını çalıştır, yalama organını değil!