Gündem
05 Mayıs 2024 13:15 Son Güncelleme: 05 Mayıs 2024 13:17

Kabine toplanıyor: İşte toplantının başlıkları: Emekli, dar gelirli, öğretmen atamaları…

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe’de bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısının gündeminde hangi konular var? Emekliler ve dar gelirliler için atılacak adımlar Kabine’de öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor.

Kabine yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de bir araya gelecek. Kabine’de masaya gelecek başlıklar arasında ekonomi odaklı konular öne çıkıyor.

Enflasyonla mücadelede gelinen süreç, emekli ve dar gelirlilerin durumunu iyileştirmek için atılacak adımlar, bütçe açığının kapatılmasında kritik önemdeki kamuda tasarruf gibi konuların Kabine’nin gündeminde olması bekleniyor.

Terörle mücadele, İsrail-Filistin savaşını durdurmak için atılabilecek adımlar, İsrail’le ihracatın kesilmesinin ekonomiye etkileri gibi başlıkların da Kabine’de konuşulması bekleniyor.

Kabine gündeminde yer alan en önemli madde ise öğretmen atamaları olacak. Kabine toplantısının ardından atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.