Polemik & Kulis
26 Kas 2013 09:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

NTV'nin patronu Ferit Şahenk gözünü öyle bir yere dikti ki!

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, rotasını eğlence sektörüne çevirdi!

Doğuş'un patronu Ferit Şahenk, Parkorman'a ortak olmaya hazırlanıyor. Şahenk, araziyi 29 yıllığına kiralayan Serdar Bilgili'yle masaya oturdu
 
Yeme-içme sektörüne yaptığı yatırımlarla son döneme damgasını vuran Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, rotasını eğlence sektörüne çevirdi. Portföyündeki restoran sayısını 82'ye çıkaran, son olarak Londra'nın dünyaca ünlü restoran zinciri La Petite Maison'u İstanbul'a getirmeye hazırlanan Şahenk'in son hedefi ise her yıl yerli ve yabancı onlarca yıldızın sahne aldığı Parkorman oldu.
 
500 dönümlük arazi
Şahenk, konser ve festivallerin yanı sıra kurumsal etkinliklere de ev sahipliği yapan, 10 bin kişi kapasitesiyle İstanbul'un en önemli sanat merkezlerinden Parkorman için Beşiktaş'ın eski Başkanı Serdar Bilgili ile masaya oturdu. Şahenk, Serdar Bilgili'nin şirketi Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları şirketinden hisse almaya hazırlanıyor. Ege Turizm, bilindiği üzere içinde Parkorman'ından bulunduğu Fatih Ormanı'nı 29 yıllığına kiralamıştı. 500 dönümlük araziyi de kapsayan Maslak'taki Fatih Ormanı bünyesinde bin 600 metrekarelik yüzme havuzu, yürüyüş ve bisiklet parkuru, piknik alanı ve tiyatro da bulunuyor.
 
Central Park gibi yapacaktı
Doğuş Holding'in Yönetim Kurulu Ferit Şahenk'in işbirliği yaptığı Serdar Bilgili, bu araziyi kiraladığında Fatih Ormanı'nı Londra'daki Hyde Park ya da New York'taki Central Park gibi bir merkez haline getireceğini duyurmuştu.