Polemik & Kulis
09 Mayıs 2011 16:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

NTV YÖNETİMİNİ KINIYORUZ : HEDEF HABER KAMERAMANLARI

NTV'nin Ankara Haber Merkezi'nde görev yapan 3 kameramanın görevine son verilmesi üzerine Profesyonel Haber Kameramanları Derneği bir açıklama yaptı.

İşte PHKD’den yapılan açıklama...

NTV Ankara Haber Merkezinde Çalışan Haber Kameramanları Arif GORİÇA,Cazım EZGİN ve Halil KALKAN’ın görevlerine son verildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.


       NTV kurumuna senelerdir emek veren, kanalın yönetici koltuklarında oturan birçok ismin kariyerinde önemli emekleri olan arkadaşlarımızın ahde vefa ilkesine bakılmaksızın işten çıkartılması manidardır...     


       Mesleki anlamda tecrübeleri ve özverili çalışmalarıyla tüm haber kameramanlarına örnek olan arkadaşlarımızın,iş akidlerinin feshine "Kurumsal Küçülme"  bahanesi yerleştirilmesi bu arkadaşlarımızın emeğine ve mesleki kariyerlerine bir hakarettir.Biz haber kameramanları olarak bu durumu kabullenmiyoruz ve NTV yönetimini esefle kınıyoruz.


      Zorlu bir seçim sürecinde azaltılan haber kameramanı kadroları mevcut süreçte çalışan haber kameramanlarını da zor durumda bırakacak,yoğun çalışma koşulları,zaten zor şartlarda görev yapan arkadaşlarımızı daha da yıpratacaktır.


     Profesyonel Haber Kameramanları Derneği olarak tüm meslektaşlarımızı işten çıkartmalara karşı birlik olmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz.


    Profesyonel Haber Kameramanları Derneği Yönetim Kurulu