Polemik & Kulis
03 Oca 2014 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:51

Nagehan Alçı'ya Nazlı Ilıcak ayarı! Beni bazı şeylere zorlama!

CNN Türk'te Yayınlanan Dört Bir Taraf programı yorumcularından Nazlı Ilıcak ile Nagehan Alçı arasında tartışma yaşandı.

CNN TÜRK ekranlarındaki Dört Bir Taraf programında Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı arasındaki tartışmada tansiyon yine yükseldi.
Gerginlik sırasında Nazlı Ilıcak, Alçı’nın Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdiği Mart 2009 tarihli yazıyı hatırlatınca Alçı canlı yayında adeta çileden çıktı.
Nagehan Alçı’nın Nazlı Ilıcak’ı dezenformasyon yapmakla suçlaması Ilıcak’ı kızdırdı. Bunun üzerine Nazlı Ilıcak, “Bak Nagehan beni bazı şeylere zorlama… Senin de 2009′da çıkan bir yazında Başbakan Erdoğan’ı çok ağır bir şekilde eleştirdin. Ben Başbakan’ı kesinlikle sanık sandalyesine oturmasını istemem” dedi. Ilıcak ayrıca Fethullah Gülen’in ‘Bir hayat kadınıyla birlikte olacaktı. Ben engelledim’ dediği kişiyi de açıkladı.

İşte ikili arasında geçen konuşma:

Nazlı Ilıcak: Ben sana bilgi eriyorum, sen dedikodu yapıyorsun.

Nagehan Alçı: Hayır efendim dedikodu yapmıyorum. Göreceksiniz Abdulkadir Selvi de son dönemde Ankara'nın çok önemli nabzını tutan bir gazetecisi dedikodu yapıyor diyorsunuz.

Nazlı Ilıcak: Ben diyorum ki bunlar, çıksın meydana diyorum ya.

Nagehan Alçı: Bakın Ben sizin yaptığınız bütün dezenformasyonları sesizce dinliyorum. Ben de şunu söylüyorum;

Nazlı Ilıcak: Neymiş benim dezenformasyonum? Neymiş?

Nagehan Alçı: Türkiye'nin El Kaide'ye yardım yaptığını üstü kapalı söylemek, İtalya'yı örnek vererek,.. efendim izin verir misiniz ben sizi kesmiyorum, bir dakika ben burada 3'e bir çarpışıyorum, lütfen iki dakika müsade edin. Bakın siz İtalya yı örnek göstererek, İtalya'daki Başbakanı'da işte sanık sandalyesine oturdu da, Türkiye'de neden olmasın diyerek vesayre..

Nazlı Ilıcak: Yok yok ben Başbakanı hiç hedef almıyorum, Nagihan beni bir şeylere zorlama, 2009 yılında sen Başbakanı hedef alan çok ağır yazı yazdın, ben Başbakanı savunurken, şimdi, hayır, şimdi ben o yazıyı getirip okuyayım istersen..

Nagehan Alçı: İsterseniz buyurun internetten bulalım. Bakın Başbakanı eleştirmek, başbakanı bugün o kelimelerle eleştirmem, ama Başbakanı eleştirmek, Başbakanı sanık sandalyesine oturtmaya çalışmaktan çok farklı birşeydir.

Nazlı Ilıcak: Çok ağır, çok ağır. Ben öyle bir şey istemiyorum. Bak bak sen...

Nagehan Alçı: Bakın aynı bu çirkin bir takım malesef cemaate yakın yayın organlarının yaptığı taktiği siz de burada yapıyorsunuz. İzin verirseniz ben kendi sözlerimi şununla tamamlamak istiyorum. Şimdi Türkiye'de böyle bir üstü kapalı Türkiye'ye hakim olmaya çalışan bir yapının olmadığını ısrarla ispat etmeye çalışmak bence, sizin özelinize konuşmuyorum tamam, son derece zor bir pozisyondur.