Polemik & Kulis
07 Mar 2013 15:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

NAGEHAN ALÇI NİHAT GENÇ'E DAVA AÇTI

Yazar Nihat Genç'in Oda TV'de Milliyet Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı'ya yönelik yazısı davalık oldu.

Yazar Nihat Genç’in Oda TV’de Milliyet Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı’ya yönelik yazısı davalık oldu. Savcı, Alçı’ya “Yarın bir gün hamile kaldığında, konu komşuyu kesinlikle inandıramazsın bebeğin kocandan olduğuna” diyen Genç’e hakaret davası açtı.

Genç, Oda TV’de 4 Kasım 2011’de kaleme aldığı yazısında şok ifadeler kullanmıştı. Genç, yazısında yazar Rasim Ozan Kütahyalı’nın eşi Nagehan Alçı için, “Nagehan Alçı denen kadın”, “‘Taze gelinim’ senin evin yok mudur diye sormaz mı kayınvaliden cicibaban” gibi ifadeler kullanan Nihat Genç'in hakaret sayılacak cümlesi ise şuydu:

“Milletin ağzı torba değil ki büzesin, her Allah’ın akşamı TV’lerdesin, bak buradan söylüyorum yarın bir gün hamile kaldığında, konu komşuyu kesinlikle inandıramazsın bebeğin kocandan olduğuna…”

ALÇI ŞİKÂYETÇİ OLDU

Nagehan Alçı, bu çirkin iftira dolu ifadeler üzerine Nihat Genç hakkında savcılığa şikâyet dilekçesi verdi. Alçı, dilekçesinde Nihat Genç’in kendisine hakaret ettiğini belirtti ve işlem yapılmasını talep etti. Savcılık da hemen soruşturma başlattı.

Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden soruşturma geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede Nihat Genç’in Nagehan Alçı’ya alenen hakaret ettiğini belirtti ve 2 yıla kadar hapis sitemiyle yargılanması için iddianame düzenledi. Genç, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.