Polemik & Kulis
12 Nis 2021 17:15 Son Güncelleme: 12 Nis 2021 17:30

Mutlu Tönbekici Bitcoin'de kaç bin lira kaybetti?

Gazeteci-yazar Mutlu Tönbekici İnstagram hesabından kripto para işine girmesini ve kaybettiği miktarı okuyuculara duyurdu.

'Ben yandım siz yanmayınız' diyerek kripto para konusunda insanları uyaran Tönbekici 'Millet ev araba aldı ben kaybettiğim bin iki yüz seksen dört lira 35 kuruşum yerine gelsin diye kafayı yiyorum burada" diyerek espirili bir dil kullandı.

'BU FOTOĞRAF İNSANLIĞIN BİTTİĞİ ANDIR'
Kelebek ve Vatan gazetelerinde uzun yıllar köşe yazıları yazan Mutlu Tönbekici yazılarında Tuğçe Baran takma adını kullanıyordu. Fotoğrafıyla beraber kripto paraya nasıl başladığını anlatan Tönbekici "Bu fotoğraf bir insanın bittiği anın fotoğrafıdır" ifadelerini kullandı.

 

İşte Tönbekici'nin İnstagram hesabından yaptığı açıklama:

Bu fotoğraf bir insanın bittiği anın fotoğrafıdır, tikkatle bakınız kardaşlarım!

Ben yandım, siz yanmayasınız diye bu reziiiil, bu çirkinlik ötesi, bu her-tür-fotoşopa-rağmen-düzelmez fotomu koydum buraya. Yeminle halka hizmet!

Bu foto benim kripto para işine girme fotomdur. Şimdi her şeyi online yaptığımız için, ortada insan olmadığı için senin sen olduğunu kanıtlamanın tek yolu bu.

Karışık mı oldu? Ok. Kripto para işine girmek için BtcTurk diye bir app indirip kayıt oluyorsunuz.(Başka app'ler de var tabii) Sonra buraya arkalı önlü kimlik fotosunu atıyorsunuz. Ama başka birinin kimliği ile yapmadığınızı kanıtlamak için de böyle epeği kısa bir dilekçe ve kimlik ile de bir selfie çekip yollamanız gerekiyor.

YAPMAYIN ARKADAŞLAR! Bu aşamaya kadar kardeşiniz @gezginsincap'ı unutmuş olabilirsiniz ama bunu yaparken ne olur iki dakika durun. "Yahu ben bu saçma selfie'yi bir yerde daha görmüştüm.. Acaba neredeydi?" deyip bu bacınızı hatırlayın.

Şimdi her 10 dakikada bir manyak gibi bakıyorum kaç kuruş kazanmış, kaç kuruş kaybetmişim. Dünya işim var fakat ben gözümü o deli saçması grafiklerden alamıyorum iyi mi! Ve malesef hâlâ zarardayım..
.
Ama yıllar önce bir falcı kadın benim SU falıma bakmıştı. (O da ne acayip bir şeydi. Bir yudum içtiğim suya bakıp bütün geçmişimi tek tek saymıştı) Kadın açık açık dediydi. "Sen asla kolay yoldan para kazanamayacaksın. Bahis, piyango falan.. Hiç şansın olmayacak.."
.
O zaman kripto para yok tabii. Ama bunun da piyangodan farkı yok anladığım (veya anlamadığım) kadarıyla.

Fakat kadının dediği YİNE çıktı anasını satayım... Millet ev araba aldı ben kaybettiğim bin iki yüz seksen dört lira 35 kuruşum yerine gelsin diye kafayı yiyorum burada... Zira kripto para işinden para kazananlar her kimselerse o bizler değiliz, olamayız. Sokma akılla girdik bir kere nasıl çıkacağımı bilemiyorum.. Peeee...