Medya
25 Nis 2013 19:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

MUSTAFA SÖNMEZ CUMHURİYET YÖNETİMİNE SERT ÇIKTI; KİFAYETSİZ MUHTERİSLER!

Mustafa Sönmez, Cumhuriyet Vakfı'nın geçenlerde gerçekleştirdiği üye seçimini sosyal medyadan yorumladı.

Cumhuriyet'in kötü yönetildiğini söyleyip yönetime talip olan ve ardından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni tarafından köşesine son verildiği bir mektup ile açıklanan Mustafa Sönmez, Cumhuriyet Vakfı'nın geçenlerde gerçekleştirdiği üye seçimini sosyal medyadan yorumladı.

YENİLİKÇİLER VE GELENEKÇİLER

Cumhuriyet gazetesinin yönetiminden sorumlu olan Cumhuriyet Vakfı'nda bir süre önce yapılan seçimleri "yenilikçiler"in adayı olarak anılan "Önder Çelik" kazanmıştı.

T24 genel yayın yönetmeni Doğan Akın, sitesindeki köşesinde seçim sürecini analiz etmiş ve gazetenin "Ergenekoncu-Ulusalcı çizgisinden rahatsız olan" isimlerden oluşan  "Yenilikçi" kanadın, kısa süre içinde "Gelenekçié kanadı tasfiye edebileceğini ileri sürmüştü.
 
MUSTAFA SÖNMEZ'DEN O TASNİFE İTİRAZ VAR

Cumhuriyet Vakfı'na "değişim ve büyüme" başlıklı bir öneri sunan ancak bu arada gazetedeki köşesinden olan Mustafa Sönmez ise Doğan Akın'ın tasnifine sosyal medyadan itiraz etti.

Akın'ın "Yenilikçi" dediği gazete yazarları Cüneyt Arcayürek, Hikmet Çetinkaya, Orhan Erinç ve Akın Atalay ile ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'dan oluşan o isimlerin yenilikçi olmadığını yazan Sönmez o isimleri "kifayetsiz muhterisler" olarak niteledi.

Twitter hesabında Sönmez şunları yazdı:

EĞER ONLAR YENİLİKÇİYSE...

- Doğan Akın'ı gıyaben tanırım.İyi gazeteci bilinir.Cumhuriyet ile ilgili bir yazı yazdı. Vakıf yönetimini tasnif etmiş ‪

- Doğan Akın(t24)’e göre, 11 kişilik Cumhuriyet Vakıf yönetimi gelenekçiler(6 üye) ve yenilikçiler(5 üye) diye ayrılıyormuş.

- Doğan Akın'a göre Cum.Vak. yenilikçi kanatta Orhan Erinç(Başkan), Hikmet Çetinkaya, İbrahim Yıldız, Cüneyt Arcayürek ve Akın Atalay var.

- Eğer,Orhan Erinç,H.Çetinkaya,İbrahim Yıldız,C.Arcayürek "yenilikçi" ise ben gazetede yenilik, adalet, atılım istedim diye niye köşemden oldum?

O İSİMLER KİFAYETSİZ MUHTERİSLER TAKIMI

-Doğan Akın, birilerinin türküsünü çağıracak bir gazeteci olarak bilinmiyor.Tasnif doğru, ama saflaşma, yenilikçi-gelenekçi diye tanımlanamaz

- Akın'ın "yenilikçi" diye tanımladığı ekip, Cumhuriyet'i viran bir konağa çevirip son gümüşlerini satma peşinde kifayetsiz muhterisler takımı