Medya
04 Oca 2013 15:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

MUSTAFA MUTLU'DAN SERDAR TURGUT'A "DÖNEK" BENZETMESİ!

Vatan yazarı Mustafa Mutlu, Serdar Turgut'un tapındığı cemaatini bir kalemde harcadığını yazdı..

Mustafa Mutlu, "Serdar Turgut’un dönüşü!" başlıklı yazısında Habertürk yazarını topa tuttu..

İşte o yazıdan bir bölüm :

Hürriyet’teyken Ertuğrul Özkök’ün gazıyla “penis yazıları” yazan, daha sonra Akşam’da ve Habertürk’te “cemaat yazarlığı”na terfi eden Serdar Turgut, yakın tarihe kadar tutuklu gazetecileri en ağır sözlerle suçluyordu.

Dün, “Cemaat, Soner ve ben” başlığıyla yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Soner Yalçın içerideyken, bu koşullar altında tartışmamızın imkansız olduğunu ve hemen bırakıldığı takdirde konuyu tartışıp sonuca bağlayacağımızı umduğumu yazmıştım. Ben, Soner ve arkadaşlarının tarih tarafından haksız çıkarılacağını düşünüyordum. Onların, cemaat için kullandıkları kavram ve söylemlerin haksızlık içerdiğini ve bunların yanlış olduğunu bir gün anlayacaklarını söylüyor ve umuyordum. (...) Ve sonunda beklenen oldu, Soner dışarıya çıktı. Ama bende onunla tartışabilecek takat kalmadı maalesef. Kendimi şahsen büyük bir yenilgi almış gibi hissediyorum. Bunca zamandır daima gerekçelerini belirterek desteklediğim oluşumun (cemaatin) Türkiye’deki bazı haksızlıkların temelinde olması ihtimali vicdanımı kemirip duruyor. (...) Bu yüzden haksız duruma düştüm ve bırakın konuşmayı, diyalog açmayı, şu anda Soner’in yüzüne bakabilecek durumda bile değilim.”

***

Siz bu yazıya bakıp, “O da gerçekleri anlamış nihayet” diyebilirsiniz...

Ama bana göre bu yazının “gerçekleri anlamak”tan daha fazla bir anlamı var...

Çünkü Serdar Turgut, “yine” dönme gereği hissediyorsa ve tapındığı “cemaat”ini harcayabiliyorsa; emin olun bu, yakında çok ilginç şeyler olacağının göstergesidir.

Mustafa Mutlu'nun köşesinin tamamı için tıklayın