Polemik & Kulis
12 Ağu 2015 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Mustafa Balbay'dan Zekeriya Öz'e çağrı: Bir nebze vicdan varsa...

CHP Milletvekili ve gazeteci yazar Mustafa Balbay, kendisi hakkında tutuklama emrini veren ve yurtdışına kaçan Zekeriya Öz'e çağrıda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, yurtdışına kaçan Zekeriya Öz'den 2007-2009 dönemiyle ilgili gerçekleri paylaşmasını istedi. AK Parti'nin seçim sonrası 4 anket yaptırdığını ve hiçbirinden sonuç elde edemediğini de iddia eden Balbay, Başbakan Davutoğlu'nun hükümeti kuramaması halinde görevi iade etmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Tacettin Bayır ve Musa Çam, düzenledikleri basın toplantısında, terör olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mustafa Balbay, AK Parti'nin CHP'yi terör örgütleriyle beraber hareket edermiş gibi göstermeye çalıştığını savunarak, 1 ayda 32 şehit verildiğini, bunun sorumlusunun AK Parti olduğunu ileri sürdü.

Şehit acısının sadece "düştüğü yeri" değil, tüm Türkiye'yi yaktığını dile getiren Mustafa Balbay, "Son 1 ayda artan terör faaliyetleri nedeniyle aklımıza onlarca soru gelmektedir. AKP, tek başına iktidarı kaybetmemek için HDP'yi terör örgütü gibi gösterip barajın altına itmek, CHP'yi terör örgütüyle beraber hareket edermiş gibi göstermek ve MHP'yi de nötrolize etmek mi istiyor?" ifadelerini kullandı.

AK Parti-CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Mustafa Balbay, "AKP 4 kez anket yaptı. Hiçbirinde istedikleri oy oranına ulaşamadı. Yakın gelecekte kendilerine göre en ideal zamanı ayarlayıp seçime gitme planı yapıyorlar. Azınlık hükümeti olabilir. Dileriz gerçekten CHP'nin ana hedeflerinin gerçekleşmesi kaydıyla bir zemin hazırlanabilir" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 45 gün dolmadan hükümeti kurma görevini iade etmesi gerektiğini iddia eden Mustafa Balbay, "Siz kuramazsınız diyorlar. Nereden biliyorsunuz, niyet mi okudunuz, bizimle koalisyon kuracak kişileri rehin mi aldınız. Makul süre zaten geçti. Ama artık emaneti, Cumhurbaşkanı'na iade etmesi ve görevin CHP'ye verilmesi gerekiyor. Türkiye'de Ecevit yüzde 22, Mesut Yılmaz yüzde 24 , Erbakan yüzde 25 ile başbakan oldu arkadaşlar" dedi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan eski savcı Zekeriya Öz'ün yurt dışına kaçmasına ilişkin de Balbay, kendisinin yargılandığı dönemde yurt dışına kaçma şüphesiyle tahliye taleplerinin kabul edilmediğini hatırlattı.

Zekeriya Öz'ün kendisini saatlerce sorguladığını anlatan Mustafa Balbay, "Zekeriya Öz paraleldi, eşkenardı, dörtgendi, çaprazdı onlar mesele değil. Bir hukuksuzluk bataklığı yarattı. Şimdi kendisi de bu bataklıktan kaçarak kurtulmaya çalışıyor. Kendisinde  bir nebze vicdan varsa 2007-2009 dönemini açıklıkla paylaşmasını istiyorum" şeklinde konuştu.