Polemik & Kulis
05 Tem 2011 14:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

MUSTAFA BALBAY'DAN MECLİSE ÇAĞRI!

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay, bugün Cumhuriyet'teki köşesinden "Meclis'e Çağrı" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Son zamanlarda sık yapılan karşılaştırmalardan biri şu: Eğer bunları bırakırsak şunlar da Meclis'e gelir! Her şeyi bir yana bırakıyorum, ben de bir olasılık genişletmesi sunuyorum.

CHP'nin İzmir Milletvekili ve Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay, bugün Cumhuriyet'teki köşesinden "Meclis'e Çağrı" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve daha önce gazeteci meslektaşları için yaptığına benzer bir çağrıyı Meclis üyelerine yaptı.
 
"Eğer ülkesinde siyaset yapmak isteyen, parlamenter sistemin kalbi olan Meclis'te yer almak isteyen bir kişiye yargıçlar, "bu adam yurtdışına kaçabilir, ben güvenmiyorum" diyebiliyorsa... Bu yönde hiçbir kanıt gösteremiyorsa, bir düşünün...
Yargıçlar, yasa yapma faaliyetinde bulunmak isteyen bir milletvekilinin delil karartma işlerine de girişebileceğini iddia edip, "yıllarca hapiste kaldı, daha da kalsın" diyebiliyorsa... Bu yönde hiçbir kanıt da gösteremiyorsa, bir düşünün...

Bugün bizim başımıza gelen, yarın herkesin başına gelebilir.

(...) Son zamanlarda sık yapılan karşılaştırmalardan biri şu:

Eğer bunları bırakırsak şunlar da Meclis'e gelir!

Her şeyi bir yana bırakıyorum, ben de bir olasılık genişletmesi sunuyorum.

Yarın biri çıkıp, "devlete karşı suçların" tanımını genişletirse... Örneğin, karayollarının tabelasını çalan kişi, suçu kime karşı işlemiş oluyor? Örneğin, devlete ait bir belgede tahrifat yapan kişi, suçu kime karşı işlemiş oluyor?

Bunun sonu gelir mi?

Gelin özgürlükten yana tavır alın...

Gelin, halkın oylarıyla seçilmiş kişilerin kesinleşmemiş suçlamalar nedeniyle sizin aranızda olamamasına karşı çıkın.

(...) Gelin, adil, hızlı ve özgür yargılamadan yana tavır alın.