Medya
11 Tem 2012 09:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

''MUHTEŞEM YÜZYIL'CILAR O BELGESELİ SEYRETSİNLER DE ÇEKİM NASIL OLUR GÖRSÜNLER''

"Emmy Ödüllü bir yönetmenin çektiği, canlandırmaların film tadında olduğu bir işti."

Bilgi bulamadım ama yazıyorum...

History Channel’da pazar akşamı tam bir belgesel şovu vardı. Amerikan içsavaşının dönüm noktasının yaşandığı Gettysburg kasabasında yaşanan 4 günün hikayesi inanılmazdı. Emmy Ödüllü bir yönetmenin çektiği, canlandırmaların film tadında olduğu bir işti. Kostümü, figüran sayısını falan boşverin, dişlerdeki sarı renge bile dikkat edilen kaç belgesel seyrettiniz.

İddia ediyorum bugün hangi kanala koysanız film kadar yüksek reyting alır. Gazetelerde falan haberini görmemiştim, şans eseri tanıtımını gördüğüm için seyrettim. Soluksuz seyrettiğim için not almadım, ne Digitürk’un internet sitesinde ne de History Türkiye’nin facebook sayfasında bilgi bulamadım.

Her neyse bizde fırtınalar koparan Muhteşem Yüzyıl’da Kanuni ilk seferine 50 yeniçeriyle gitmiş, eleştirelerden sonra yeni sezona heyecanlı ama 10 dakika süren bir meydan muhaberesi sahnesiyle başlanmıştı. Rodos’un işgali sırasında kullanılan bilgisayar oyunu ayarındaki animasyonu saymıyorum bile. Yapım ekibinden biri o belgeseli bulsun seyretsin de, canladırma nasıl olur görsün...

Asabi ADAM / STAR GAZETESİ