Medya
09 Oca 2021 11:52 Son Güncelleme: 09 Oca 2021 12:30

Milliyet yazarından Cem Yılmaz'a 'çerçöp' tepkisi: Kendi çektiklerini mi kastediyorsun?

Cem Yılmaz'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımında yeni yayın platformu Gain'deki yapımları 'çer çöp' olarak nitelendirmesi sert tepkilere yol açtı. Sosyal medyadan gelen tepkilerle birlikte Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu da köşesinden Cem Yılmaz'ı ağır bir yazıyla eleştirdi.

Cem Yılmaz'ın Gain'in yeni yapımı '10 Bin Adım'ı överken, aynı platformdaki diğer yayınlar için 'çerçöp' ifadesini kullanması büyük tepki topladı.

Ünlü komedyen ve sinemacı Cem Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında "İngilizler dahil, son zamanda en beğendiğim komedi işi, Helal olsun Devin, Engin ve içindeki tüm kardeşler. 10 Bin Adım Gain deki. Çerçöpün arasında güneş gibi parlıyo" ifadesini kullandı. 

KENDİ ÇEKTİKLERİNİ Mİ KASTEDİYORSUN

Milliyet gazetesinde Ali Eyüboğlu da Cem Yılmaz'ın bu paylaşımını hedefe koyarak ağır şekilde eleştirdi: "Yok öyle “Ben ortaya attım, isteyen üstüne alınsın” deyip kaçmak? Öyle yaparsan insanlar da, “Çerçöp derken Gain’deki işleri mi, Exxen’dekileri mi, kendi çektiklerini mi, neyi kastediyorsun?” diye sorar, cevap veremezsin onlara...

İşte Ali Eyüboğlu'nun "Cem Yılmaz, hangi yapımlar çer çöp" başlıklı yazısı: 

Türkiye’nin yeni online platformu Gain’in ilk dizisi Devin Özgür Çınar’ın senaryosunu yazıp, başrolünü Engin Günaydın’la paylaştığı ‘10 Bin Adım’ için Cem Yılmaz şöyle bir tweet attı:
“İngilizler dahil, son zamanda en beğendiğim komedi işi. Helal olsun Devin, Engin ve içindeki tüm kardeşler. ‘10 Bin Adım’ Gain’deki çerçöpün arasında güneş gibi parlıyor.”
Birini överken bir başka şeyi kötüleme alışkanlığının tipik bir örneği bu...
Twitter’da 14.8 milyon takipçisi olan Cem Yılmaz’ın ‘10 Bin Adım’ı övmesi dizi ekibi ve Gain için sadece övünç meselesi değil; aynı zamanda şahane bir reklam.
Ancak “Çerçöpün arasında güneş gibi parlıyor” vurgusu sorunlu.
Birincisi Yılmaz gibi yıllardır senaryo yazan, film çeken, sahnede gösteri yapan bir sanatçının beğenmediği yapımlara ‘çerçöp’ demesi olmadı.
Her malın bir müşterisi var.
Beğenmezsen izlemezsin.
Canın isterse niye beğenmediğini kamuoyuna açıklarsın.
Ancak bu, insanların emek koyarak ve para harcayarak ortaya çıkardıkları yapımlara “Çerçöp” deme hakkını vermez size.
Zevkler ve renkler tartışılmaz. Sizin için çok kötü olan bir film, dizi bir başkası için başarılı görülebiliyor.
Cem Yılmaz’a haklı olarak sordu Twitter kullanıcıları, çerçöple hangi yapımları kastettiğini, ama ünlü komedyen onları açıklama yürekliliğini gösteremedi.
Yok öyle “Ben ortaya attım, isteyen üstüne alınsın” deyip kaçmak?
Öyle yaparsan insanlar da, “Çerçöp derken Gain’deki işleri mi, Exxen’dekileri mi, kendi çektiklerini mi, neyi kastediyorsun?” diye sorar, cevap veremezsin onlara...