Polemik & Kulis
26 Ağu 2020 11:48 Son Güncelleme: 26 Ağu 2020 12:11

Milliyet yazarı o soruya cevap aradı: CHP, Portakal'ın boşluğunu doldurabilecek mi?

Milliyet Yazarı Özay Şendir, Fatih Portakal’ın istifasının ana muhalefetteki CHP’ye de yansıması olacağını iddia etti.

Milliyet Yazarı Özay Şendir, FOX Ana Haber spikeri Fatih Portakal’ın istifasını değerlendirdi.

Şendir, FOX’un hem Türkiye’nin en çok izlenen ana haber bültenine sahip olması hem de hükümet üzerinde etkili bir gücü olduğundan yola çıkarak, “Sadece bir ana haber bülteni sunmaktan çok daha farklı Fox TV’de o koltuğa oturmak. Biraz ana muhalefet lideri olmak gibi bir pozisyonu tarif ediyor o koltuk… Siyasi olarak ne mesaj verdiğinize bakıyor seyirci” ifadelerini kullandı.

Portakal’ın istifasının, FOX Ana Haber’in bu gücü yüzünden CHP üzerinde de belli etkiler yaratacağını savunan Şendir, “O yüzden, doğru soru “CHP, Fatih Portakal’ın boşluğunu doldurabilecek mi?” olmalı” diye yazdı.

Şendir ayrıca Uğur Dündar’ın Fatih Portakal’ın ayrılık kararı sonrası yaptığı “Güvenenleri yarı yolda bırakmak” yorumunu ayıptan öte bir tavır olarak değerlendirdi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'a da Kanaltürk'ü Akın İpek'e satmasından dolayı, "Çok muhalif gözükenlerin, sahip oldukları medya kuruluşlarını, milyon milyon dolarlara tarikat yapılanmalarına sattığı bir ülkede yaşıyoruz" sözleriyle yüklendi. 

Deneyimli yazar Fatih Portakal’ın yerini alacak, Selçuk Tepeli için ise şu yorumda bulundu:

Medya kariyerinin dünyada bir örneği var mı bilmiyorum.

Dergi, gazete, televizyon, medyanın çok farklı alanlarında çalıştı, hepsinde de ilk günden tepe yönetici olarak atandı.