Polemik & Kulis
17 Kas 2011 14:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

MİLLİYET VE VATAN GAZETELERİ İÇİN KRİTİK VİRAJ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Karacan ailesi genel kurula katılmadı; gözler 21 Kasım'a çevrildi...

Vatan ve Milliyet gazetelerini satın alan DK Yayıncılık’ın ortakları Demirören ve Karacan aileleri arasında patlak veren krizde yeni bir dönüm noktasına gelindi.

Karacan Ailesi; Demirören Grubu’nun açtığı davanın mahkeme tarafından reddedilmesi üzerine, asgari sermaye şartını yerine getirmiş ve gözler 11 Kasım’da yapılacağı açıklanan genel kurul toplantısına çevrilmişti.

Şirketin yeni yönetim kurulu için seçimlerin yapılacağı bu toplantıya Karacan Ailesi katılmayıp, sadece avukatlarını göndermekle yetinince toplantı 21 Kasım 2011 Pazartesi gününe ertelendi.

Demirörenler’in yüz yüze görüşme fırsatı buldukları Karacan Ailesi’nin avukatlarına, “Bize bir teklifle gelin… Hisseleriniz için bir bedel biçin” dediği ve avukatların bu talebi müvekkillerine iletmek için izin istedikleri belirtiliyor.

Eğer Karacanlar bu öneriye sıcak bakarlarsa; altı aylık bir operasyonla havadan milyonlarca lira kazanacak olmaları da, Türkiye şirketler tarihine geçecek gibi görünüyor.

İNŞAAT DURDU!

Bu arada Milliyet ve Vatan gazetelerinin halen bulundukları Bağcılar’daki DMC binasından taşınması için Doğan Yayın Holding’in tanıdığı süre de resmi olarak bu ayın başında doldu.
Ancak Demirören Grubu, ortağıyla olan sorunu çözemediği için; Çağlayan’da kiraladığı binada başlattığı restorasyon çalışmalarını durdurdu.

Yeni binanın akıbeti ve iki gazetenin taşınma tarihi de; 21 Kasım’da yapılacak genel kurul toplantısından sonra belli olacak ya da iyice belirsizliğe bürünecek.

İki gazetenin satıldığı günden bu yana bu konuda antenlerini sürekli açık tutan Medyaradar, Milliyet ve Vatan çalışanları için “yaşamsal” öneme sahip olan tüm bu gelişmeleri izlemeyi sürdürecek.

MEDYARADAR/ÖZEL