Medya
08 Nis 2022 11:10 Son Güncelleme: 08 Nis 2022 11:14

Millet İttifakı’nın adayı ile ilgili çarpıcı iddia! ‘Yavaş’ın adını daha sık duyacağız…’

Kübra Par, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı tartışmalarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isminin daha sık duyulacağını belirtti. Par, "Mansurcular’ ve ‘Ekremciler’ diye iki grup var, ortak noktaları Kılıçdaroğlu’nun adaylığını riskli bulmaları" düşüncesini dile getirdi.

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par yazısında, "Mansur Yavaş, daha ilk dakikadan itibaren kendisini bu adaylık çatışmasının dışına çekti, belediye başkanlığına odaklandı. Bu tavrının etkisiyle son aylarda Yavaş’ın adı siyaset kulislerinde ve medyada geri plana düşmüştü. Ümit Özdağ’ın Yavaş çıkışı, İmamoğlu’nu desteklediği iddia edilen Meral Akşener’e karşı bir hamle midir bilinmez ama şu kesin ki Yavaş’ın adaylığını destekleyen sessiz kitleleri hareketlendirdi. Artık Yavaş’ın adını daha sık duyacağız. Peki ibre kime doğru döner? Bu karar, 6’lı masada 'Kesin kazanıyoruz' düşüncesinin mi yoksa 'Kazanacak aday göstermeliyiz' eğiliminin mi ağır basacağına bağlı." yorumunu yaptı.

Par, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan’ın oyları o kadar düştü ki ceketimizi assak kazanırız” rahatlığında olurlarsa, öngördükleri Cumhurbaşkanı modeline de uyan Kemal Bey’i kırmaz, aday gösterirler.

Yok eğer "2023’ü kesinlikle riske atmayalım, Erdoğan’ın oyları hâlâ yüksek” eğilimi ağır basarsa ibre kesin olarak iki belediye başkanına döner.

“İmamoğlu mu, Yavaş mı?” sorusunun yanıtı Akşener ile Kılıçdaroğlu arasındaki uzlaşmaya bağlı."

Yazının tamamı için tıklayın!