Medya
05 Eki 2016 18:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

Milat yazarı Sezen Aksu ve Tarkan’a sordu: ‘Cuppa’, darbeden sonra ‘Cunta’ mı olacaktı?

Milat gazetesi yazarı Bayram Zilan, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz’dan bir gün önce yayınlanan ‘Cuppa’ şarkısının ‘darbe şarkısı’ olabileceğini öne sürdü.

Zilan, bugünkü yazısında, kimin ‘FETÖ’cü, kimin değil belli olmadığı ‘kripto zaman’lardan geçildiğini belirterek her şeyden şüphelendiğini anlattı.

Şüpheli olmayı darbe girişimine direnen halka borçlu olduklarını aktaran Zilan, 14 Temmuz’da yayınlanan ‘Cuppa’ şarkısının ‘gözüne takıldığını’ ifade etti.

Yazısında, Tarkan’ın seslendirdiği Sezen Aksu’ya ait  ‘Cuppa’nın sözlerini de paylaşan Zilan, şarkının piyasaya çıktığında sıkça eleştirildiğini kaydetti.

Zilan, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Sezen Aksu gibi, şarkıları kalbimize nakış nakış işlemiş bir duayenin böylesine ‘bayağı/sıradan’ bir şarkı yazması garip elbette. Ama ‘asıl gariplik’ bu şarkının Sezen Aksu tarafından yazılması değil. Asıl gariplik, bu şarkının 15 Temmuz darbe girişiminden tam 1 gün önce, yani 14 Temmuz’da piyasaya çıkması. Sezen Aksu gibi Türkiye’de en az iki kuşağın gönlünde yer etmiş bir efsanenin böylesine ‘pespaye’ bir şarkıyı kaleme alması ‘enteresan’ gelmiyor mu size? ‘Megastar’ rütbesi olan, kendisine ulaşan binlerce şarkı sözünü elinin tersiyle iten Tarkan’ın, böylesine ‘içi boş’ bir parçayı seslendirmesi son derece ‘ilginç’ değil mi? Şarkının 14 Temmuz’da piyasaya çıkması ‘tuhaf’ değil mi sizce de?”

Milat yazarı, daha önceki darbelerin mutlaka bir şarkısı ya da marşı olduğunu belirterek Sezen Aksu’ya ilişkin “Sezen Aksu’nun babası olan, Aksiyon Dergisi’nin tabiriyle ‘Egitimin Yaman Dedesi’ Yamanlar Kolejleri’nin ilk müdürü Sami Yıldırım’ın Fetöcü olduğu ‘iddialarını’ da işitince insan… Tarkan ve Sezen Aksu’ya sormadan edemiyor” yorumunu yaptı.

Zilan, şunları sordu: “‘Cuppa’ şarkısı, ‘Darbe Şarkısı’ mıydı? Darbe başarılı olsaydı, Fetullahçı cuntacılar, şarkıda geçen ‘Cuppa’ kelimesini ‘Cunta’ ile değiştirip ‘Darbe Şarkısı’ olarak mı kullanacaktı? Bu şarkı neden 15-16-17 Temmuz değil de 14 Temmuz’da piyasaya sürüldü? Sezen Aksu ve Tarkan bu sorulara cevap vermeli. Şüpheleri ve soru işaretlerini gidermeli.”



Cuppa şarkısının sözleri şöyle:

“Hey hey tayfa
Televizyonu açma, telefona da bakma
Ne acıklı ne saçma sanki kıyamet
Her şey satılık kalplerde katılık
Aşklar yatılık akışta millet

Cuppa cuppa cuppa cuppa da cuppa cuppa
Bağıra çağıra bas bas
Sabaha kadar dans

Hey hey tayfa
Kalk kalk hadi durma
Hey hey tayfa
Hey hey tayfa

Geri adım atma atma

Doğduk biz bu düzene
Ötekini üzen üzene
Olur mu ondan bize ne
Küfür kıyamet
Kalpleri kıran kırana
Bir sor be gönül koyana
Nedir bu o yana bu yana
Kopuşta millet

Cuppa cuppa cuppa cuppa da cuppa cuppa
Bağıra çağıra bas bas
Sabaha kadar dans

Hey hey tayfa
Kalk kalk hadi durma
Hey hey tayfa
Hey hey tayfa

Geri adım atma atma (6 defa)

Çaresi yok yanacaz biz de
Birilerine kanacaz biz de
Vurucaz dibe dibe önce
Elbette havalanacaz biz de

Cuppa cuppa cuppa cuppa da cuppa cuppa
Bağıra çağıra bas bas
Sabaha kadar dans”