Mesut Yılmaz'dan 'Bulun şu Hüseyin'i' talimatı!

Uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşen ANAP eski Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ı yıllarca haber kameramanı olarak takip etmiştim.

Ahmet Mesut Yılmaz siyasetçi, eski Başbakan ve eski Anavatan Partisi Genel Başkanı.

Bazen zor gelir güzel anıları kelimelere dökmek, dalar gidersin gençliğe anılara yaşanmış güzel günlere...

Meslek hayatımın ilk yılları, genç çevik cevval bir haber kameramanı...

Yorulmak bilmediğim,  en iyi görüntüyü, anı çekmek için deli gibi çalıştığım yıllar.

O dönem siyasetçilerin, basın emekçileri ile farklı ve samimi ilişkileri vardı. Birçok siyasetçi basın emekçilerinin isimlerini bilir, öyle hitap ederdi.

* * * 

Mesut Bey, dışardan bakıldığında bazen ciddi, bazen sert görünümlü gibi dursa da basın mensuplarına karşı hep samimi ve sıcaktı.

Başbakanlığı döneminde ekibi de çok mütevazıydı. O ekipten, Mustafa Taşar, Avni Akyol, Oltan Sungurlu ve Yaşar Okuyan aklıma gelen bazı isimler.

Bir de dünya tatlısı Basın Müşaviri Sevgi Ulusay vardı. Sevgi Ablamız, Petek Seçim Otobüsünün kaptanı Ömer Abi...

* * *

Mesut Bey ile aynı otobüste günlerce süren seçim gezilerimiz oldu. Basın Müşaviri Sevgi Abla, yardımcısı Şükrü Demiryürek, Şevket Gencçınar, Fikret Tufan, Serkan Şimşek ve Ertan Bıyıkoğlu ile sıkı dostluklarımız oldu.

TGRT'de çalıştığım yıllar o gezileri çoğu dönemin başarılı muhabirleri Dicle Canova ve Ercan Gürses ile takip ettik.

* * *

Youtube'da yaptığım "Cezmi Abi Soruyor" programına konuk olan gazeteci dostum Dicle Canova ile anmıştık Mesut Beyi. Dicle, o programda birkaç güzel anımızı anlattı.

Bir mitingde ben yorgunluktan bayılmıştım, Mesut Bey konuşmasını kesip bana su göndertmiş. Yine bir gün seçim gezisinde ben Dicle'ye sesleniyorum, Dicle duymuyor ama Mesut Bey duyuyor, "Dicle bak Cezmi sana sesleniyor. diyerek aramızda iletişimi sağlamıştı.

Antalya Havalimanı açılışını Ercan Gürses ile takip etmiştik. O programda Mesut Bey kazayla başından hafif yaralandı, bunu fark edip hemen çektim. Görüntüler akşam bültende çok ses getirdi. Ben Mesut Bey kızar diye biraz çekiniyordum ama ertesi gün beni görünce hafif gülümseyip geçti.

* * *

Bir başka anı, Başbakanlık önünde açıklama yapılacak. Mesut Bey, kameraların önünde. Herkes hazır ama kameraman arkadaşımız Mahmut Özgün hazır değil. Kamerasının kablosu çıkmış meslektaşı Hüseyin Kılıç'a panikle sesleniyor, "Hüseyin Hüseyin Hüseyin..." Olan biteni izleyen Mesut Bey, baktı iş uzuyor, gülerek "Bulun şu Hüseyin'i" deyivermişti.

Firs Lady Berna Hanım

Mesut Beyden söz etmişken First Lady Berna Hanımı şükranla yâd etmeden olmaz. Basın mensupları olarak bir gün yine Nene Hatun Caddesi'ndenki konutun önünde bekliyoruz. Mevsim kış, Ankara'nın meşhur ayazı dişlerimizi titretiyor. Konutun kapısında Berna Hanım, yanında Sevgi Ulusay ile çıktı. Halimizi hatırımızı sorup, "Sevgi, hava soğuk arkadaşlara çay, kahve, salep ikram etmeyi ihmal etmeyelim" talimatını verip, gönlümüzde bir kez daha taht kurmuştu.

* * *

Mesut Bey ile o dönem onu takip eden Kerem Kırçuval, Salih Uzun, Bülent Kördemirci, Akif Balıkçıoğlu, Nisani Koç, Ali Oruç, Can Karakaş, Yasemin Mıstıkoğlu, Erdoğan Uluocak, Aziz Turan, Zekeriya Albayrak, Mahmut Aydın, Adnan Haskokar, Sabri Duransoy ve Akın Tepecik'in de çok anısı olmuştur.

Uzun lafın kısası; güzel günlerdi, güzel insanlarla güzel anılar biriktirdik.

Ben bu yazı ile Mesut beyin insani tarafını ortaya koymaya çalıştım.

Mesut Bey, iyi bir insan ve devlet adamıydı. Mekanı cennet olsun...