Polemik & Kulis
07 Kas 2013 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

MEHMET METİNER, BARLAS VE ILICAK'I TOPA TUTTU; SİZ KİM OLUYORSUNUZ?

Metiner, Başbakan'ın açıkladığı öğrenci evlerine yönelik düzenleme olabileceği yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Mehmet Metiner, Murat Çiçek’in sunduğu Açık Görüş’e telefonla bağlanarak Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı öğrenci evlerine yönelik düzenleme olabileceği yönündeki açıklamasını değerlendirdi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek’in sunduğu Açık Görüş’e telefonla bağlanarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Metiner Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı kızlı-erkekli öğrenci evlerinin denetlenmesi yönündeki sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek ’Bu ülkede herkesin düşüncesini açıklama özgürlüğü var da Başbakan’ın neden yok’ dedi. Mehmet Metiner ayrıca gazeteci Nazlı Ilıcak ve Mehmet Barlas’ın açıklamalarına tepki göstererek ’Başbakan’ın sözlerini eleştirebilirsiniz ama ona ’zırva’ diyemezsiniz. Sizler kim oluyorsunuz’ şeklinde tepki gösterdi.

İşte Mehmet Metiner’in Murat Çiçek’e yaptığı o açıklama:

Bu evlerde illegal faliyetlerin olduğu delilli ispatlı şeyler. Terör örgütünün çabaları var. İçişleri Bakanımız bu evlerin terör örgütü tarafından kullanıldığı söyledi buna katılıyorum. Bu ülkede herkesin düşüncesini açıklama özgürlüğü var da Başbakan’ın neden yok. Ben kızlı erkekli öğrencilerin bir arada olmasına karşıyım dediği için bir bardak suda fırtına koparıldı. Bir muhafazakar çıkıp bunu dediyse ne var.? Ben dedi kızlı erkekli öğrencilerin bir evde oturmasına karşıyım dedi. Büyükşehir belediyesine başkan seçildiği günden beri bu yaşam tarzlarına müdahale edildi diye dillendirildi. Kimin yaşam tarzına müdahale edildi. Bunlar apart ruhsatsız evler. Günü birlik, gayri meşhur evler, fuhuş sektöründe kullanılan evler. Burada fuhuş sektörü bir işlem yürütüyorsa terör örgütü buralarda el attıysa buna müdahale etmek bizim görevimiz.Olaya sadece terör boyutuyla bakmıyoruz. Hangi amaçla kullanıldığı tespit edilen evler bunlar. Valilerimizin bence Başbakanımız’dan ayrıca bir görev beklemelerine gerek yok. Olaya terör boyutuyla da bakıyoruz.

ILICAK VE BARLAS’A TEPKİ

Bunlar utanılacak sözler değil.Başbakanımız ne söylerse söylesin sözlerini çarpıtan bazı kesimler var. Bazı dostlarımıza sitemlerimiz bundan dolayı. Konuşmanın başını sonunu dinlemeden bir takım çevrelere şirin görünmek adına kırıcı bir dil kullanmaları bizi üzüyor. Başbakanımız’ın bu sözleri zırva değildir. Başbakanımız’ın sözlerinde ’zırva’ diye bahsetmek, ’utanıyorum’ demek saygısızlık değil midir? Bu güne kadar AK Parti hükümeti olarak utanılacak hangi işlemin altında imzamız var ki Başbakan’a yakınlıkları üzerinden kendilerine bir itibar alanı açanlar bugün Başbakanımız’a karşı hiç de hak etmediği ölçüde saygısız bir bir dil kullanıyorlar. Eleştirsinler ama bunun da bir ölçüsü var. ’Başbakan’ın bu zırvasını ben bile savunamam’ demek ne demek, Pardon ama siz kimsiniz? Bunlar hoş şeyler değil. Bugün kendisini de eleştirdim Nazlı Ilıcak’ı kınıyorum. Mehmet Barlas’ın sözlerini kınıyorum. Bir görüşü eleştirebilirler ama Başbakanımız’ın sözleri için zırvalıyor diyemezler. Bu doğru değil. Birileri ’ben bile utanıyorum AK Partiye oy verdim’ diye söylüyorsa bunlar yakışık alan sözler değil. Mehmet Barlas dostumuzun da Başbakımız’ın sözleri zırva diye niteleyen uslubunu saygıyla bağdaştırmıyorum.