Medya
17 Mayıs 2021 07:23 Son Güncelleme: 17 Mayıs 2021 09:24

Mehmet Barlas'tan 'normalleşme' eleştirisi: Sadece turistler özgürce yaşama hakkına sahip

Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" dönemi, saat 05.00 itibarıyla sona ererken 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak "kademeli normalleşme" dönemi başladı. Normalleşme sürecine ve öncesindeki tam kapanmaya, Mehmet Barlas'tan eleştiri geldi.

Sabah Gazetesi'nin başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü yazısında koronavirüs önlemlerini eleştirdi.

Barlas, "Kovid-19 zaten var olan kavram kargaşalarını daha da tırmandırdı. Kapanma, tam kapanma, karantina benzeri kavramların yanına bir de normalleşme diye bir kavram eklendi. Normal ile anormal arasındaki farkları tam olarak belirlememişken, şimdi de normalleşme diye anlatılan bir garip düzeni gerçekleştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Vatandaşların ne yapacaklarını şaşırdığını vurgulayan Barlas, "Neyse... 65 yaşın üzerindekilerle altındakilerin ne yapacaklarını şaşırdıkları bir düzenin adı da normalleşmedir. Sadece turistlerin özgürce yaşama hakkına sahip oldukları bir düzendir normalleşme... Ve doktorların siyasetçileri yönettikleri düzenin adı da normalleşmedir. Keşke biraz da anormalleşmeyi deneseydik..." ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN