Medya
21 Nis 2021 08:14 Son Güncelleme: 21 Nis 2021 10:11

Mehmet Barlas: CHP sanki sömürge ülkesinin dışarıdaki merkeze bağlı partisi gibi!

Sabah yazarı Mehmet Barlas, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in SDG ile yaptığı görüşmeye dikkat çekti ve muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu.

Mehmet Barlas, bugün kaleme aldığı, "Sanki iki Türkiye var... Biri ‘onların Türkiye’si, diğeri de ‘bizim Türkiye’miz" başlıklı yazıda, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in SDG ile yaptığı görüşmeye dikkat çekere, "Bu tür haberleri duyunca "Ne Türkiye'yi ne de bölgeyi tanıyan akılsız cahillerin ağızlarının payları verilmeli" diye düşünüyorum. Zaten hem iktidar olan AK Parti'nin sözcüleri hem de İletişim Başkanlığı bu akılsızlıklara gereken cevabı veriyorlar. Beni çok şaşırtan durum, muhalefetin ve özellikle CHP muhalefetinin dorudan Türkiye'nin güvenliğini ve bütünlüğünü hedef alan bu tür saygısızlıklar karşısında sessiz kalmalarıdır." ifadelerini kullandı.

"Bizim Türkiye" ve "onların Türkiye'si" gibi sanki iki Türkiye olduğunu iddia eden Barlas, "HDP'ye bir şey diyemiyorum. Onların varlık sebebi, özde İsveç Savunma Bakanı ile aynı çizgide değil mi? Ancak CHP'yi anlamak mümkün değil. Sanki bir sömürge ülkesinin dışarıdaki bir merkeze bağlı partisi gibiler. Ancak bu işin tadı kaçmaya başladı... Türkiye'de kitleler çok deneyimlidir. Bu ülkenin çıkarlarını korumayanları halk affetmez." şeklinde yazısını sürdürdü.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ETİKETLER
#mehmet barlas #chp