Polemik & Kulis
10 Eyl 2017 15:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:06

Medyaradar dün yazmıştı, DHA'da tenkisat başladı! Hangi üst düzey isimlerle yollar ayrıldı?

Doğan Haber Ajansı'nda genel müdür Uğur Cebeci'nin ayrılığının ardından büyük çaplı bir tenkisat için düğmeye basıldığını dün duyurmuştuk.

Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci geçtiğimiz ay kurumla ilişkisini kesmiş ve yerine Rıfat Akkaya getirilmişti. Yollar ayrıldıktan sonra kulislerde Cebeci’nin görevden alındığı ve gerekçe olarak da “gençleştirme operasyonu” dendiği iddia edilmişti. Cebeci ise kuruluşundan bu yana başında bulunduğu DHA’dan ayrılışıyla ilgili bu iddiaları yalanlamış, “Kendi isteğimle ayrıldım” demişti.

GENİŞ ÇAPLI TENKİSAT

Ancak bu ayrılıktan 1 ay sonra DHA’da geniş çaplı bir tenkisat başlatıldı. Yönetim, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden bir çok isimle yolları ayırmaya başladı. DHA'nın yolları ayırma kararı aldığı isimlere Medyaradar ulaştı.




GÜRSES VE EŞMEN'LE YOLLAR AYRILDI


Doğan Haber Ajansı'nda yıllardır spor müdürlüğü görevinde bulunan Faik Gürses ile Genel Müdür Yardımcısı ve Yazılı Haberler Müdürü Mustafa Eşmen'in ajansla yolları ayrıldı.İki isim de DHA'nın kuruluşundan bu yana görev yapıyordu.

Ajans yönetiminin yolları ayrılan tüm personel için pazartesi günü bir veda etkinliği düzenleyeceği, verdikleri emek için teşekkür plaketi verip veda pastası keseceği öğrenildi. 

BAZI BÜROLAR KAPANIYOR

1999 yılında Hürriyet Haber Ajansı ile Milliyet Haber Ajansı’nın birleşmesi ile kurulan DHA’nın Türkiye çapında 34 bürosu bulunuyor. Ancak yönetimin, ‘küçülme’ stratejisi kapsamında verimli görmediği, Şanlıurfa, Elazığ gibi bazı büroları kapatması da bekleniyor.