Polemik & Kulis
19 Haz 2010 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

MEDYADA ''MİT'Çİ GAZETECİ'' KAVGASI TAM GAZ SÜRÜYOR!

Balçiçek Pamir ile kendisini "MİT"çi olmakla suçlayan Oray eğin arasındaki kavga büyüyor..

Eski Bakan Fikri Sağlar ile yaptığı röportaj kasetini MİT’e götürdüğü iddiasıyla, tazminata mahkum olan gazeteci Balçiçek Pamir ile, bu konuyu köşesine taşıyan gazeteci Oray Eğin birbirine girdi.

Pamir, Eğin’i, ‘’Kıskançlıkla’’ suçlarken, Eğin de Pamir’e, ‘’Kendisine gazeteci bile denmez’’ yakıştırması yaptı.   

Pamir 1998’de Sağlar ile Susurluk konulu bir röportaj yapmıştı. Sağlar, röportaj kasetinin Pamir tarafından MİT’e götürüldüğünü öğrenince Pamir de ‘’’MİT beni davet etti. Kahve içtik.  Kaset götürmedim. Fikri Sağlar yalan söylüyor’’ demişti.  Daha sonra Pamir ve Sağlar birbirleri aleyhine ‘’İftira’’ davası açtı. Sonuçta Pamir’in 40 bin liralık tazminat davası reddedildi ve Sağlar’a faizi ile birlikte 3 bin lira ödemeye mahkum oldu.

Akşam Gazetesi yazarı Oray Eğin bu konuyu köşesinde yazı konusu yapınca Balçiçek Pamir avukatı aracılığıyla tekzip gönderdi ve ‘’Sarf edilen isnatlar, ancak kin, nefret ve kıskançlığının bir tezahürü olabilir. Müvekkil MİT’e kaset teslim etmemiş ve bu nedenle de tazminat ödemek zorunda kalmamıştır’’ dedi.

Eğin ise Pamir’in tazminata mahkum olduğu mahkeme kararını yayınladı ve ‘’ Pamir, meslek adına bu utanç verici davranışı ortaya çıkınca panikledi.  Balçiçek Pamir hiç saygın değildir, kendisine gazeteci denip denemeyeceği de tartışmaya açıktır.’’ diye yazdı.

Balçiçek Pamir, Oray Eğin’in köşesinde bugün de bir tekzip yayınlattı..