Polemik & Kulis
02 Mar 2020 14:23 Son Güncelleme: 02 Mar 2020 14:55

Magazin dünyasına ışık tutacak! Deneyimli gazeteci kendi kanalını açtı!

Gazeteci Ömer Balıksırtı, "Pırıltı TV" isimli yeni bir Youtube kanalı açtı. Kanalda magazin dünyasının bilinmeyenlerine ışık tutulacak.

Uzun yıllar birçok gazete, dergi ve televizyon kanalında ses getiren magazin haberlerine imza atan deneyimli gazeteci Ömer Balıksırtı, şimdi de Pırıltı TV isimli bir YouTube kanalı açtı.

YouTube kanalında 'Renkli Hayatlar' isimli belgesel ile nostalji severlerin karşısına çıkan Balıksırtı, bu belgeselde Haldun Dormen, Fikret Hakan, Eşref Kolçak, Öztürk Serengil, Arif Sağ, Hakkı Bulut, Selim Naşit Özcan, Hülya Koçyiğit, Halit Akçatepe, Yıldırım Mayruk, Zeki Müren'in kemancısı Kayhan Başmergen, makyöz Oya Tolga gibi bir dönemin iz bırakan isimleri ile yapılan röportajlarla magazin dünyasının bilinmeyenlerini ortaya çıkartıyor.

Pırıltı TV'de ayrıca geçmiş yıllarda gündem yaratan magazin haberleri de yerini alacak.

Ömer Balıksırtı kimdir?

1962 yılında İstanbul doğumlu olan Ömer Balıksırtı, 1977 yılında Saklambaç gazetesinde mesleğe adım attı.Askerlik görevinden sonra sırasıyla Günaydın, Tan, Sabah gazetelerinde, ardından da Ses&Hayat dergilerinde görev aldı.Ardından transfer olduğu Hürriyet Gazetesi'nde magazin muhabiri olarak görev yaptı.

Show TV, Kanal D, Atv, Star TV, TGRT ve 9.Kanal'da muhabir, magazin haber müdürü, yapımcı olarak 'Sabah Şekerleri', 'Klas Magazin', 'Baraj', 'Pırıltı Magazin', 'Renkli Hayatlar' gibi pek çok ses getiren prorgama imza attı.

Magazin Gazetecileri Derneği kurucularından olan Balıksırtı, Türkiye Jokey Kulübü ve Magazin Gazetecileri Derneği'nden ödüller kazandı.