Polemik & Kulis
20 Mar 2023 17:10 Son Güncelleme: 20 Mar 2023 17:19

KRT TV’den Sözcü TV’ye flaş transfer! “Çok güzel işler yapacağız”

1 Mart’ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV’de Genel Müdür koltuğuna Alişer Delek’in oturmasının ardından kanalda resmen transfer atağı yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde KRT televizyonuna veda ettiğini açıklayan Doç. Dr. Oğuz Demir, Sözcü TV ile anlaştı.

Medyaradar’ın edindiği bilgiye göre; başarılı isim Sözcü TV’de hafta sonu sabah kuşağında program yapacak ve ekonomi konusunda yorumcu olacak.

“ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Demir, “Değişikliğin @krtkulturtv ile ilgili tek bir olumsuz nedeni dahi yok, daha fazla katkım olacağına inandım. Sözcü TV Gen. Müdürü  @AliserDelek desteği ve dostum Sözcü TV Haber Koordinatörü @ozgurcakmakci ile eminim ki bu süreçte @sozcutelevizyon da çok güzel işler yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Demir, son olarak KRT kanalında yayınlanan "Sana Faydası Ne" programını sunuyordu.

OĞUZ DEMİR KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi’nde ekonomi doktorası yapmıştır. Halihazırda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde İngilizce İktisat Bölümünde öğretim üyesidir. Aynı üniversitede Avrupa Birliği tarafından seçilen Döngüsel Ekonomi ve AB Sanayi Politikaları Başkanlığını da yürütmektedir. Daha önce ABD’de University of Texas at Austin ve Rusya’da Higher School of Economics’te görev yapmıştır. İstanbul Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’nde de ders vermektedir. Kalkınma, uluslararası iktisat ve yenilik ekonomisi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitaplarda yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır. KRT TV’de Sana Faydası Ne isimli bir televizyon programını da hazırlayıp sunmaktaydı.