Gündem
02 Mayıs 2024 18:54 Son Güncelleme: 02 Mayıs 2024 18:56

Konfederasyon başkanı gözaltına alındı! Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamıştı

Yerel seçimlerden önce Cumhur İttifakı'na destek açıklaması yapan Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, 'umre dolandırıcılığı' suçlaması ile gözaltına alındı.

Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar 'umre dolandırıcılığı' suçlaması ile gözaltına alındı. İddiaya göre Kocaeli'nde Turizm Acentesi sahibi olan Ahmet Çokyaşar, umreye gitmek isteyen 400 kişiyi yaklaşık 10 milyon lira dolandırdı. Mağdurların savcılığa şikâyet etmesi üzerine polis Çokyaşar ile birlikte toplam 5 kişiyi Sakarya’da gözaltına aldı.

Çokyaşar’ın turizm şirketi Bursa, Kocaeli, Sakarya gibi illerde umre ziyaretine gitmek isteyen yaklaşık 400 kişiden kişi başı 25 bin lira aldı. Umreye gitme zamanının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen verilen söz tutulmadı. Mağdurlar ise paralarını alamadı. Mağdur olan kişilerle görüşmek için Sakarya’ya gelen Çokyaşar ile 4 kişi toplantı yaptığı esnada polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edilirken geçtiğimiz senelerde de Çokyaşar hakkında aynı suçtan işlem yapıldığı öğrenildi.

CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK AÇIKLAMASI

Ahmet Çokyaşar, yerel seçimlerden 5 gün önce önce beraberindeki Roman dernekleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklamıştı. Ahmet Çokyaşar başkanlığında yapılan açıklamada, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın'ın destekleriyle, yeni dönemde Kocaeli merkez ve tüm ilçelerde daha fazla hizmet ve çalışmalar yapılacağını biliyoruz. Bu sebeple, yerel seçimde Kocaeli Büyükşehir ve Kocaeli'nin tüm ilçelerinde Cumhur İttifakı adaylarını sonuna kadar destekleyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.