Medya
18 Oca 2011 10:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

KENAN İMİRZALIOĞLU KIVANÇ TATLITUĞ'UN TAHTINI SALLAMAYA GİDİYOR!

Atv'nin fenomen dizisi Ezel, tüm Arap ülkelerine yayın yapan Abu Dabi televizyonunda görücüye çıkıyor.

Ezel geliyor cihane, gerisi bahane

"Türkler Arap kültürünü değiştiriyor."
Bu iddia Amerika’nın önde gelen gazetelerinden New York Times’da yayınlandı. Sadece Arap ülkeleri değil, Balkanlar’da da kültür değiştiriyor… Bir zamanlar Güney Amerika dizileri ile yatıp kalkardık… Önceki gün öğrendim ki Kurtlar Vadisi üç Güney Amerika ülkesine satılmış. Polat Alemdar okyanus ötesine taşınmış… Orta Asya’da da izlenme rekorları kırıyor Türk dizileri. Kazakistan televizyon yöneticileri geçtiğimiz haftalarda kanalları geziyorlardı Türkiye’de. Dizi satın almak için… Kanal D Genel Müdürü İrfan Şahin bu furyanın nasıl başladığını anlatıyordu Habertürk’te Faruk Bayhan’ın programında. "Birkaç diziyi bedava deneme amaçlı yayınlattık Arap kanalında. Sonrası geldi" diyordu.

Şimdi özellikle atv ve Kanal D dizi ihracatında patlama yaşıyor.
Romanya’da Aydın Doğan’ın kanalı yayın yapıyor aynı adla Kanal D diye.
Orada bile atv’nin dizileri yayınlanıyor. Türk kanalları kompleks yapmadan dizilerimizi dünyaya yayıyor… Evet önce kapıyı biz çaldık. "Tek kuruş istemiyoruz, yayınlayın, sonucu görün" dedik… Şimdi kapı kapı gezmiyoruz.

Orta Asya’dan Türki Cumhuriyetlerden, Ortadoğu’dan 22 Arap ülkesinden, Balkanlardan, Afrika’dan hatta Güney Amerika’dan artık kapımıza geliyorlar… Dağılan Sovyet Cumhuriyetleri’nden ayrılan ülkeler sıraya girdi. "Dizi istiyoruz dizi" diyorlar…

Ve bir haber daha… Ezel de tüm Arap ülkelerine yayın yapan Abu Dabi televizyonunda görücüye çıkıyor. Şu anda Ortadoğu ülkelerinde dev kampanyalar başlamış. Radyolarda Ezel müzikleri çalıyor daha dizi başlamadan.

Gökdelenlere elbise giydirilmiş. Ezel’in yani Kenan İmirzalıoğlu’nun çekici bakışlarıyla verdiği pozlar dev binalara kapak olmuş. Arap kızları, dizi başlamadan Kenan ile tanışıyor…Esmer olduğu için Arapların daha sıcak ve kendinden bulacağı belirtiliyor. "Kenan, Kıvanç’ın Ortadoğu’daki pabucunu dama atacak" yorumları yapılıyor. Hem de bizzat Arap gazetecileri tarafından. Ve bununla da bitmiyor, Ezel Balkan ülkelerinde de görücüye çıkıyor…

Ezel geliyor cihane, gerisi bahane… Arap kanalları bizimkilerle ilginç anlaşmalar yapıyor. "Bir diziyi Ortadoğu’ya satacaksanız önce bana geleceksiniz" diye… Rakip kanala satış yaparsa bozuluyorlar, gönül koyuyorlar. Araplar Türk dizilerine öfkeliler iddiaları da palavra… Bunu New York Times’daki yorumdan net bir şekilde anlamak mümkün. Deniyor ki o yazıda; "Arap erkeklerinin söylediklerinin aksine bu dizileri izlediği, hatta röportaj veren bir Hamas liderinin batı kültüründen ve Türk pembe dizilerinden şikayet ederken çalan telefonunda Gümüş’ün melodisinin duyulması örnek veriliyor."

Evet Hamas lideri Gümüş dizisinin melodisini dinleyerek "Alo" diyor. New York Times’ın dediği gibi "Türkler kültür değiştiriyor".

Amerikan gazetesinde son sözü Türk yapımcı Ali Demirhan söylüyor; "Eğer Amerika Ortadoğu’da barışmak istiyorsa, önce Türkiye’yle barışmalı."
Bir ekleme de ben yapmak istiyorum; "Artık Amerikan tvleri de Türk dizilerini yayınlamalı" Dünyanın gerisinde kalmayın kardeşim…

Bekir HAZAR - TAKVİM