Polemik & Kulis
08 Mar 2010 13:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

KADINLARDAN "ALTIN BAMYA" ÖDÜLÜ İSTEYEN ENGİN ARDIÇ'A ÜZÜCÜ HABER!..

Altın Bamya Akademisi, "Eleştiri Bamyası" almayı umduğunu yazan Sabah yazarı Engin Ardıç'a hangi gerekçelerle Altın Bamya Ödülü vermeyi reddettiğini açıkladı....

Altın Bamya Akademisi'nden Engin Ardıç'ın 'Eleştiri Bamyası' talebine yanıt

Engin Ardıç'ın, 7 Mart tarihli yazısından Eleştiri Bamyası almayı umduğunu öğrenmiş bulunan Altın Bamya Akademisi Engin Ardıç'ın yazılarını eksik - yanlış - yanlı bilgiler üstüne kurma ve kadın düşmanlığı performansını elbette dikkate şayan bulmaktadır. Ama ne yazık ki aşağıdaki gerekçelerle Engin Ardıç'a Altın Bamya Ödülü vermemiz söz konusu olamayacaktır.

Altın Bamya Ödülleri –şimdilik- sadece sinemada verilmektedir. Akademi, yine de, talebine istinaden bu seferlik özel bir kategori açarak kendisini köşe yazarlığı konusunda Altın Bamya ile ödüllendirme fikrini değerlendirmeye almış ise de bu konuda kendisinden daha başarılı performanslar gösteren köşe yazarlarına haksızlık olacağı kanaatine varmıştır.

Ayrıca, Altın Bamya Ödülleri mizahın ve ironinin dönüştürücülüğüne olan inançla, ödül verilen adayın bu sembolik ödülü bir daha almaması, hatta gelecek yıllar ödül verecek aday bulamamak dileği ve umuduyla verilmektedir. Akademimiz Engin Ardıç'ın yazılarındaki üslup ve kadın düşmanlığını gayet istikrarlı bulmakta, cinsiyetçi olmadığı durumda yazılarının güdük kalacağı, okunmayacağı ve kendisi olmaktan çıkacağı ya da artık yazamayacağı, yani ödülün hayırlara vesile olmayacağı kanaatine varmıştır. Ama gönüllü olduğu takdirde 2. Altın Bamya Ödül Töreni'nde ödüllerden birini Akademi adına bizzat kendisinin verebileceğini sizin aracılığınızla duyururuz.

Altın Bamya Akademisi