Medya
26 Haz 2010 16:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

İSVEÇ'Lİ SAFTİRİK KIZLAR MI SANDIN SEN BİZİ?" TÖNBEKİCİ ULUÇ'A ÇATTI!

Vatan yazarından Hıncal Uluç'a sert tepki.

Taciz dersleri 101 by Hıncal Uluç

Bize futbolu, sevgililer gününü, yemeyi, içmeyi, sinema izlemeyi, manşet atmayı, Atatürkçülüğü, araba kullanmayı, Holly’yi, aşkı, vefayı, müzik dinlemesini, memleketin tek tek bütün illerini ve daha şimdi sayamayacağım on yüz milyon şey öğreten The herrrrrrr şeyi bilen adam Hıncal Uluç, dünkü yazısında biz kadınlara tacizi de öğretti!

Evet bu da oldu!

Taciz nedir, ne değildir, aslında espri sandığımız, sohbet sandığımız şeylerin de taciz olabileceğini, olduğunu, bizlerin bunun farkında olamayabileceğimizi, gaflet ve dalalet içinde olabileceğimizi, olmuşsa HİİİİİÇ utanmamamız gerektiğini, uluorta söylememiz gerektiğini, bunun bir insanlık vazifesi olduğunu...

BİZ TÜRK KADINLARINA ÖĞRETTİ!!!

Üstelik dünyanın en lafını sakınmayan, en cevval, tacize uğrasa sadece tacizciyi değil tacizcinin yedi sülalesini de dünyaya geldiğine pişman edecek bir kadın olan Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir aracılığıyla!

Sevilay’a “Sen farkında değilsin, basbayağı tacize uğramışsın. Hadi açıkla da rahat et” demiş her zamanki her şeyi ben bilirim, ben öğretirim yazılarından birinde..

Sevilay! Güzel gözlü meslektaşım.. Şimdi şu kanepeye uzan, derin derin nefes al, gözlerini kapa ve bize her şeyi itiraf et. Sen bilmezsin, bilemezsin. Hıncal abin uğradın diyorsa uğramışsındır.

Hem taciz ve tecavüz yüzünden hayatları kararan binlerce Anadolu kadınının kurtuluşu da senin elinde. Yani o kadar kolay! Sen itiraf ediverince, her şey hallolacak! Şıp diye! Bir yazına, bir itirafına bakacak. Büyük Türk düşünürü, bilge adamı, herrrrr şeyi bilen kişisi böyle uygun gördü.

Kapadın mı gözlerini? Tamam şimdi iyi dinle: Seeen... Tacizeeee... Uğradıııııın... Tekrar ediyorum: Seeeen... Tacizeeee... Uğradın... İnkar etme güzel gözlüm, cevval minyonum, Tanzanya mağdurum... Bak üzüyorsun ama bizleri. Utanma. Kimse sana bir şey yapmayacak. Hadi güzelim, hadi tırtılım, itiraf et de kurtulalım şu taciz belasından...

Sonra da nasıl yapacaksın bilemiyorum ama Ece’ye “bravo!” diyeceksin. Hatta ağlayarak “teşekkür ederim canım kardeşim, sen olmasan halim nicedir” diyeceksin.

Televizyon kameraları karşısında yaparsan daha da makbul olur.

***

Hıncal Bey, Türk kadınlarıyla İsveçli saftirik kızları karıştırdı yine. Taciz edilirken taciz edildiğimizin farkında OLAMAYABİLECEĞİMİZİ iddia etmiş!

Türkiye’deki bütün erkeklerin, bir günlüğüne kadın olmalarını ve o kadın oldukları gün, bir taşra şehrinde otobüse, minibüse binmelerini, çarşıya, pazara gitmelerini, sanayiye arabalarını tamire götürmelerini, gece geç saatte trene binmeleriniÖ Ne bileyim daha önce ne yapıyorlarsa onu yapmalarını.

Ah ne çok isterim!

Sürekli bakılmanın, izlenmenin ne olduğunu, sürekli “gard”ta olmanın ne olabileceğini bir güncük yaşamalarını..

Hıncal Bey! Biz Türk kızlarından daha iyi kimse bilemez tacizin ne olduğunu, ne olmadığını...

Bizler “ford” ile büyümüş bir nesiliz. Ford derken minibüsten, otomobilden söz etmiyorum.

Türk erkeğinin nefis bir otobüs alışkanlığından söz ediyorum.

Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama benim zamanımda otobüse binen her yaşta, her boyda, her kiloda kadının başına gelen bir şeydi. Kaç kere kavga çıkarttım, kaç kere otobüsten attırdım. Değişen bir şey olmuyordu. Öbür otobüste hop biri daha.. Yani bırakan itiraf etmeyi, sille tokat girişince bile “ibret” falan olmuyordu.

Türkiye’de doğup büyümüş tek kadın tanımıyorum ki tacize uğramamış olsun.

Ellemeli, dokundurmalı, sözlü, hiç olmadı göz dikmeli, bıyık burmalı, takip etmeli, etrafta pırpır dönmeli... Her çeşit tacize, Türkiye’de yaşayan HER kadın uğramıştır.

Tekrar ediyorum: HER!

Hem de bir kere iki kere değil. BİNLERCE, YÜZBİNLERCE kere..

Etiler’de, Caddebostan’dan oturan zengin kızlarını babalarının şoförü hususi araçlarıyla gelip alıyorsa, bir onlar uğramamıştır. Bilemem. Onlardan değilim.

Bildiğiniz (veya artık unuttuğunuz) halk tipi kızlar, bu ülkede tacize karşı korunma teknikleriyle donanarak büyür ve yetiştirilir. Bizlerin ilmi budur. Sokaklarda belli bir yaşın üstünde kadınların suratsız suratsız yürümesi bundandır.

Biz Türk kadınları için tacize uğrarken bunun farkında olmamak tıbben mümkün değil.

Neden bilmiyorum, gelip vik vik ağlaşan kızlara pek bayılıyorsunuz ama o kızlara çok kulak asmayın siz.

Gelin harbi kızlara prim verin. Varsa vardır, yoksa yoktur. Gereksiz ısrarlarda bulunmayın. Yaşını başını almış bir kadına da taciz dersleri de vermeyin Allah aşkına..

Mutlu Tönbekici/Vatan