Medya
24 Haz 2014 09:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

İşte Erdal Beşikçioğlu'nun yeni dizisi!

Erdal Beşikçioğlu, yeni sezonda ekrana dönüyor; dizinin adı ‘Reaksiyon’...

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu bugün köşesinde Erdal Beşikçioğlu'nun yeni dizisini ve sürprizleri kaleme aldı.

İşte Koloğlu'nun o yazısı:

Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan, ‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun senaryosunu yazmayı bırakmıştı. İkili, Pana Film’deki ortaklıklarından ayrılmıştı. Star’a bir dizi çekecekleri konuşuluyordu. Ayrıntılar netleşti.

Yeni yayın döneminde içeriğiyle çok konuşulacak bir dizi geliyor. Dizinin flaş oyuncusu olarak Erdal Beşikçioğlu’nun adı geçiyordu. ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ suç dünyasını anlatıyordu; bu dizinin sloganı da ‘Reaksiyon, güç dünyasını anlatacak’ olarak belirlenmiş.

Aslında ‘Kurtlar Vadisi Pusu’, son bölümlerinde ‘suç dünyasından’ sıyrılıp ‘siyasi’ bir havaya da bürünmüştü. ‘Reaksiyon’; içeriğiyle ülkenin ‘karanlık’ yollarına dalıyor. Sanırım son 13 yıldan güç, siyaset, komplo vs. üzerine bu ülke senaristlerinin elinde epey malzeme olması lazım.
Yani iş sadece ‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun bizlere sunduğu ile sınırlı değil! Ya da ‘Şefkat Tepe’nin ajit-propagandası ile...

‘Reaksiyon’ dizisi, bu anlamda önemli. Ben benzer konularda ‘benim tarafımda olmayan’ dizileri de merakla karşılıyorum. En azından bu konuların işlenmesini önemsiyorum.
“Balyoz ve Ergenekon davalarının hikayeleri ve gelinen noktanın dizisinin bile senaryosu hazır bekliyor” demek yanlış mı olur?
Gelelim ‘Reaksiyon’a:

EKİP PEK ÜNLÜ

Dizinin kadrosu da çok güçlü: Erdal Beşikçioğlu’nun yanı sıra     İbrahim Çelikkol, Nehir Erdoğan, Yurdaer Okur (‘Karadayı’nın savcısı), İsmail Demirci (‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun Erkan’ı), Selen Soyder (‘Lale Devri’nden) başrollerde.
Dizideki ilginç karakterlerden biri de başbakanlık müsteşarı rolündeki Kevork Malikyan. Star’da yayınlanan ‘Bir Ömür Yetmez’ ve ‘Babalar ve Evlatlar’ dizisinden hatırlıyoruz onu.

ORDUDAN VE POLİSTEN ATILANLAR

Dizinin hikayesine gelirsek...İbrahim Çelikkol bordo bereli subay. İsmail Demirci özel harekatçı polis. İbrahim ordudan, İsmail kardeşimiz ise emniyetten atılacak.“İşin arkasında kim var?” diye ararken,  o dünyayı yöneten şebekeyle karşılaşacaklar.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU HANGİ ROLDE?

İşte Erdal Beşikçioğlu, ‘Reaksiyon’da ‘istihbaratçı’ ekip içinde yer alacak. O da tasfiye edilen istihbaratçılardan biri.

SON 10 YILIN HİKAYESİ Mİ?

Diziyle ilgili gelen bilgilerde devlet ve devletler arasındaki güç savaşlarının gerçek olaylardan yola çıkılarak anlatılacağı söyleniyor. O kadar çok olay var ki...

Dizide işlenecek konulardan biri 2001’de Malatya’da düştüğü söylenen CASA tipi askeri nakliye uçağı. Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı Hava Grubu’na ait CASA CN235 tipi hafif nakliye uçağı, içindeki 34 askerle Malatya yakınlarında düşmüştü!
Dizide işlenecek ‘gerçek olaylardan’ biri bu olacak mesela.

MÜZİKLER FAHİR ATAKOĞLU’NUN

Yönetmen koltuğunda Onur Tan var. Senaryoda, 2007-2013 arası ‘Kurtlar Vadisi Pusu’yu yazan ekipte yer alan Ozan Aksungur ve ‘Yasak’ dizisinin senaryosunu yazan Emre Özdür’ün imzası olacak. Müzikler Fahir Atakoğlu’ndan. Dediğim gibi ‘siyasi’ işleri severim. Bu ülkede ‘siyasi’ dizilerin yapılmasının gerektiğine inanırım. ‘Hangi taraftan olması’ ise izlerken ortaya çıkan, bu açıdan ‘eleştirme’ keyfi de veren çalışmalar olarak bende değer bulur.