Gündem
09 Haz 2010 10:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

İSRAİL ASKERLERİNİN GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇEKEN GÖNÜLLÜ HAFIZA KARTINI NERESİNDE SAKLADI?

İsrail'i ayağa kaldıran görüntüleri çeken isim belli oldu ve saldırıda nasıl gizlediğini(!) açıkladı!

Mavi Marmara saldırısında ağlayan İsrailli komandonun fotoğraflarını Kanadalı bir gönüllünün çektiği ortaya çıktı. Kanadalı Kevin Neish “Hafıza kartını kalçalarımın arasına gizledim” dedi.

İsrail askerleri, Mavi Marmara saldırısından sonra gemideki tüm fotoğraf makinesi ve kameralara el koymuş, dünya saldırıyı sadece İsrail’in dağıttığı görüntülerden izleyebilmişti. Ancak baskın sırasında çekilen yeni fotoğraflar Türk basınında yayımlandı. Bu karelerde İsrailli askerler yaralı yerde yatarken, tedavi edilirken ve ağlarken görünüyordu. İHH tarafından dağıtılan bu fotoğrafları, gemideki Kanadalı yardım gönüllüsü Kevin Neish’in çektiği ortaya çıktı. Türkiye’deki cenaze törenlerine katıldıktan sonra ülkesine dönen 53 yaşındaki Neish basın toplantısı düzenleyerek, büyük ses getiren fotoğrafları kendisinin çektiğini açıkladı.

’Türkler öldürmek istemedi’

Neish basın toplantısında fotoğrafları nasıl sakladığını şöyle anlattı: “Fotoğraf makinelerine el koyduklarını görünce benimkini hemen denize attım. Böylece makinem olduğunu anlamayacaklardı. Kamerası olanları çırılçıplak soyarak hafıza kartı araması yaptılar. Ama beni arama gereği duymadılar. Fotoğrafları böyle kaçırmayı başardım. Hafıza kartlarını ağzımda, cebimde, kalçalarımın arasında ve iç çamaşırımda sakladım. Ölen Türkler’in de fotoğraflarını çektim. Türkler eğer İsrail askerlerini öldürmek isteselerdi öldürürlerdi.” Yapılan saldırının insanlık dışı olduğunu söyleyen Neish, “Askerlerin, sivillerin başına nasıl silah dayadığını gördüm. Vahşice bir muameleye maruz kaldık. 25 saat plastik kelepçelerle bağlı bırakıldım, köpeklerle taciz edildim, sürekli hakarete uğradım, tehdit edildim. Ömrümce unutamayacağım şeyler yaşadım” diye konuştu.