Polemik & Kulis
03 Ara 2012 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

İSHAK ALATON İLE ALİ AĞAOĞLU ARASINDA 'ÇAPULCU' KAVGASI!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton ile Ali Ağaoğlu arasında bir anlaşmazlık çıktı.

Haftasonu Habertürk gazetesine röportaj veren Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, şirketi ile Ağaoğlu arasındaki Ortaköy arazisinin satışına yönelik "Ağaoğlu’na arazinin yüzde 66’sını sattılar. Ama adam çıktı demeç verdi, ’Ben Alarko’ya nakit ödedim ve hepsini aldım’ dedi. Ondan sonra borsa bize sordu. ’Oranın yüzde 33’ünü sattınız. Ne zaman sattınız. Neden açıklamadınız?’ Biz de dedik ki, öyle bir satış falan olmadı. Biz herhangi bir haber de çıkartmadık. Ağaoğlu öyle açıkladı.

Şimdi ne olacak peki? O yüzde 66’sına biz yüzde 33’üne sahibiz. Proje yapacağım diyor. Şimdi bak Ali Ağaoğlu’na geçersek bu konuşmamızın kalitesi birdenbire düşer. Boşver. Bilmiyorum ne olacak. Adam öyle çapulcu ki bunu yapınca çıkıp ’Boğazın kralı benim’ dedi. Şimdi biz böyle bir adamla nasıl yan yana geliriz yahu?" sözlerini kullandı.

AĞAOĞLU: TEBESSÜMLE KARŞILARIM

Alaton’un sözlerine Ali Ağaoğlu’ndan yanıt gecikmedi.

Basın açıklaması gönderen Ağaoğlu, "Sayın İshak ALATON tarafından HaberTürk  Gazetesi’nin 2 Aralık tarihli yayınında yer alan şahsımla ilgili açıklamanın kendisi tarafından  yapıldığına inanmamaktayım. Ancak bu açıklama kendisine aitse de, yaşına hürmeten tebessümle karşılarım" dedi.

ORTAKÖY ARAZİSİNE 3 KATINI VERMEYE HAZIRIZ

Ağaoğlu aynı zamanda Ortaköy arazisinin Alarko’nun elinde bulunan payı için üç katını ödemeye hazır olduklarını belirtti.

Şirketten gelen açıklamada, "Ortaköy Arazisi daha önce üç kardeşin mülkiyetindeyken arazinin 1/3 payı Alarko tarafından akıl zayıflığı nedeniyle hukuki  ehliyetinden  yoksun  olduğu iddia  edilen bir kardeşten alınmıştır. Aile üyeleri tarafından yargıya taşınan bu iddia ile ilgili dava süreci devam etmektedir. Ağaoğlu, bu davanın hiçbir şekilde tarafı değildir. Şirketler Grubumuz tarafından diğer  iki  kardeşin her birinin 1/3   payları  gerçek  değeri  üzerinden bedeli de peşin ödenmek  suretiyle satın  alınmıştır. Ağaoğlu Grubu olarak Alarko’nun payını, aldığı bedelin üç katına satın almaya talibiz. Ben, Ali Ağaoğlu olarak iş hayatım boyunca hiç  kimsenin zaafından veya aczinden faydalanarak kelepir mal  edinmedim" ifadesi kullanıldı.