Polemik & Kulis
01 Kas 2009 11:54 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:55

İHLAS HABER AJANSI'NDAN 6 NEWS'E TRANSFER!..RÖPORTAJLARIYLA TANINAN HANGİ GAZETECİYİ 6 NEWS KAPTI?

Genç kuşağın başarılı gazetecilerinden bir isim, 4 dilde yayın yapan uluslararası haber kanalı 6 News'e transfer oldu. İşte o isim.

İhlas Haber Ajansı'nda Orta Asya Bölge Koordinatörü olarak görev yapan başarılı gazeteci 6 News'te Çarşamba günleri 19.00'da yayınlanan Halkın Gündemi adlı programı sunuyor... Toplumun sorunlarını gerçek boyutlarıyla ekrana getiren program uzmanların çözüm önerilerini de sunuyor.


Yaptığı özel röportajlarla dikkat çeken Bihter Can Çavuşoğlu; Hrant Dink, Doğu Perinçek, dünyaca ünlü Fransız Yönetmen Luc Besson, Vodafone Başkanı John Bond, Pakistan Turizm Bakanı Nilüfer Bakhtlar ve Pakistan Dışişleri Bakanı Hurşit Mahmud Kasuri ile yaptığı röportajlarla büyük yankı uyandırmıştı. Dünya Ekonomik  Forumu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Dünya Mimarlar Kongresi, IMF Dünya Bankası Yıllık Toplantıları gibi uluslararası birçok zirveyi takip eden genç gazeteci, İngilizce, Almanca ve Osmanlıca biliyor.


İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin ardından Yeditepe Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayan genç gazeteci aynı zamanda gelecek yıl çıkarmayı hedeflediği ilk kitabı için çalışmalarını da sürdürüyor.  


Yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunan Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı röportajıyla da yine gündem yaratacağa benziyor.