Polemik & Kulis
13 Eyl 2011 21:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:48

HÜRRİYET'TEN İLK TAHA AKYOL YORUMU! İSMET BERKAN NELER SÖYLEDİ?

Milliyet'ten ayrılan ve Hürriyet'le anlaştığı iddia edilen Taha Akyol hakkında Hürriyet yazarlarından İsmet Berkan neler söyledi?

Habertürk ekranlarında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Hürriyet yazarı İsmet Berkan, Milliyet'ten ayrılan Taha Akyol'un Hürriyet'e geleceği yönündeki iddiaları yorumladı.

Mehmet Ali Birand'ın Hürriyet'i 'devletin gazetesi' olarak tanımladığını hatırlatan Ece Üner, "Taha Akyol'un Hürriyet'e geçişi gazetenin kimliğinde bir değişim göstergesi midir?" diye sordu. Mehmet Barlas'ın bu yönde bir yorum yaptığını vurgulayan Üner, Berkan'dan yorum istedi.

"Bu konuda görüş beyan etmem doğru değil. Ben gazetenin yazarıyım. Taha abi Hürriyet'e gelecek mi diye somut bilgim de yok açıkçası. Ama Taha Akyol, önemli bir isim. Hangi gazetede yazarsa yazsın önemli bir isim. Sadece köşe yazarı olarak değil bir düşünce adamı olarak çok önemli bir isimdir. Hürriyet'e gelirse sevinirim tabii ama ben o pozisyonda değilim. (Gazetenin kimliğinde bir değişim midir?) Bu soruya gazetenin yöneticisi olan arkadaşlar gerek görürlerse yanıt verecektir."

gazeteciler