Hollywood'da şarkısı çalan bir Angara'lı!

Geçirdiği kalp krizi sonucu henüz 53 yaşındayken hayatını kaybeden Ankara oyun havası müziklerinin usta ismi Oğuz Yılmaz'ın Hollywood'da şarkısının çalındığını biliyor muydunuz?

Bir döneme damga vuran Halk Müziği şarkıcısı Oğuz Yılmaz'dan acı haber geldi. 2000'lerin başında çıkardığı şarkılarla büyük bir hayran kitlesi edinen, Angaralı.

26 yıllık müzik hayatına yüzlerce şarkı sığdırdı 53 yaşındaki Oğuz Yılmaz, geldi geçti bu fani dünyadan.

'Çekirge' şarkısı Hollywood'da kullanıldı Oğuz Yılmaz’ın.

Bas bas paraları leylaya, Çekirge, Gördün mü.Bu albümler çıktığı tarihte milyonlar sattı çok beğenildi. Mütevazı idi çocukla çocuk olur kimseyi kırmazdı…

O dönem Show Haber'de iken dönemin hit şarkısı "Bas Bas paraları Leyla'ya"nın hikayesini haberleştirmek için peşine düşmüştük.Leyla'yı bulduk ama artık çalışmıyor emekli olmuştu…Hikayenin doğru olduğunu ve Oğuz Yılmaz'a anlattığını, ortaya bu şarkının çıktığını söylemişti. Röportaj vermedi uzun uzun anlattı ve bu hikaye bizde bir anı olarak kaldı.
Ankara oyun havalarının vazgeçilmez isimlerden birisi idi o.

26 Ekim 2018'de konservatuar öğrencisi kızı Sude’yle TRT Avaz'da düetini izlemiştim ne kadar samimi ne kadar duygusaldı.

Evli ve iki çocuk babası Oğuz Yılmaz'ın kızı Sude'yle 'Uğur Böceğim' şarkısında yaptığı düet sosyal medyada yeniden gündem oldu bugün…

Ankara kültürünü bir dönem tanıtan Oğuz Yılmaz'dan sonra birçok Ankaralı sanatçı o yoldan yürümüştü. Bir çok genç sanatçıya yol gösterip ilham olmuştu.

Hatta bir İbo Show programında İbrahim Tatlısesin yaptığı bir yorum onu çok üzmüş programda gergin anlar yaşanmıştı. O dönem İmparator programına çıkmak için can atan her türlü kırıcı yorumlara kulak asmayan sanatçılar varken o kırgınlığını ve kızgınlığını aldırış etmeden dile getirmişti.Hatta üstü kapalı "Ben çalmayın Oğuz kasetlerini dersem bütün Türkiye çalmaz" demişti. Yorumu size bırakıyorum.
O programdan sonra Oğuz Yılmaz geri adım atmadı ve ‘İbrahim Tatlıses onurumu kırdı’ diyerek şunları söyledi:

‘TBMM’nin 85’inci yılı nedeniyle İbrahim Bey’le aynı yerde sahne aldık. Program için İstanbul’a zamanında yetişmeyeceğini düşünüp, çekimleri Arı Stüdyosu’nda yapmaya karar verdi. Beni de konuk olarak çağırdı. Yeni albüm hazırlığında olduğumdan hiçbir yerde çıkmıyordum, buna rağmen kabul ettim. O ise programda bana karşı yanlış hareketlerde bulundu, onurumu kırdı. Elini yere doğru uzatıp ‘Sen daha büyümedin, dur bakalım küçüksün’ dedi, ardından da Ankara’da genelevin bulunduğu Bent Deresi’nde şarkılarımın dinlendiğini söyledi. Tartıştık. Ara verildiğinde ‘Daha sonra görüşürüz’ deyip programı terk ettim. Kendisi İbrahim Tatlıses olabilir, ama benim de bir hayran kitlem var. İnsanlara insan gibi muamele yapılması gerek.’

Evet Her ne kadar Sivaslı da olsa Ankara'da büyümüş suyunu içmiş Sincan bebesi Angara bebesiydi o…
Evet maalesef sağlıklarında kıymet bilmediğimiz sanatçılarımız öldükten sonra kıymetli oluyor...
Bu köşemde bir Oğuz Yılmaz anısı kalsın istedim..
Mekanın cennet olsun..
ANGARALI….