Medya
10 Eyl 2020 12:18 Son Güncelleme: 10 Eyl 2020 12:41

Hıncal Uluç’tan Fuat Oktay'a TRT Müzik çağrısı! Acil soruşturma açılmalı!

Sabah Gazetesi’nin usta kalemi Hıncal Uluç, TRT Müzik kanalı ile ilgili yine önemli iddialarda bulundu.

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, TRT Müzik’te büyük usulsüzlükler yapıldığını yazıp, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a seslendi.

Kanalın neredeyse izlenmemek için özel uğraş verdiğini savunan deneyimli yazar, “TRT Müziği tapulayan dört beş sanatçı var. Onlara haftalık özel program verilmiş ama yetmemiş, bir de her türlü yapımda, her gün defalarca ekrandalar, nasıl torpilse..” ifadelerini kullandı.

TRT Genel Sanat Yönetmeni Kenan Bölükbaş ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in daha önce yazdıklarına cevap verme zahmetinde bile bulunmadığını söyleyen Uluç, TRT Müzik için soruşturma açılmasını talep etti.

İşte o yazı:

Bu defa başvurum size Sayın Fuat Oktay!..
Fuat Oktay, bilirsiniz, Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkemizde Başkan Yardımcısı. Yani ülkemizin 2 numaralı adamı..
Ona başvurmamın iki sebebi var.
Birincisi, şikayetçi olduğum TRT, onun sorumluluk alanında..
İkincisi.. Bu ülkede sorunlar "Yukarısı" el koymazsa çözülmüyor..
Gazino dönemi bitti. Sıradan insanların gittikleri aile bahçeleri yok. Maksim gibi büyük gazinoların "İçkisiz aile matineleri" de yok.. Yani bu ülkede hele Alaturka Müzik dinleme imkanı kalmamıştı ki, TRT Müzik yayına girdi.
Sandık ki, TRT eski günlerdeki gibi, komedi, eğlence dahil, tüm aileyi, nineden toruna ekran başına toplayacak, "Aile" kavramına hizmet ederken, alaturka müzik zevkine de seslenecek.
Nerde.. Bakın aile izleme saatlerine.. Yani akşam, prime time dedikleri zamana.. Ya da cumartesi, pazar sabahlarına..
"Herkes TRT Müzikten kaçsın" diye program yapsan ancak bu kadar başarılı olur.."
Aile eğlence programı yok.. Ne var?.
Hele son zamanlarda, kimin keyfine hizmetse, nerdeyse türküden nefret ettirecek kadar, türkü doldurdular.. Düşünün 40 sene Modern Folk Üçlüsü'nün menajerliğini yapan ve türkü çağıran ben söylüyorum bunu..
Yayının yüzde 80'i türkü. Yüzde 15'i alaturka. Yüzde 5'i Türk pop..
Arşiv'den seçmeler ki, dünyanın en güzel arşivi var, TRT'de, ayni program tekrar tekrar ve yarıdan fazlası, halk müziği olarak yayınlanıyor...
Torpillerinin yukardan olduğunu yayıp, TRT Müziği tapulayan dört beş sanatçı var. Onlara haftalık özel program verilmiş ama yetmemiş, bir de her türlü yapımda, her gün defalarca ekrandalar, nasıl torpilse..
Allahın günü, kaynağı belirsiz Top 10, Top 20 programı yayınlıyorlar ama, o listeki pop şarkıların yer aldığı, tek, bir tek pop müzik programı yok, TRT Müzik'te.. O zaman liste niye?. Ben tahmin ediyorum, Sayın Oktay..
Bunları defalarca yazdım Başkan Yardımcım..
İsim vererek yazdım. TRT Genel Sanat Yönetmeni Kenan Bölükbaş denen zat, cevap verme zahmetine bile katlanmadı.
Ondan umut kesince, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'e açık mektup yazdım. Emrinde basın bürosu, tonla adamı var.. Kendisi dahil hepsi benim vergilerimle, bana hizmet için maaş alan tonla adam. Tenezzül edip satır cevap çıkmadı. Bildiklerini okumaya, daha da şiddetle devam ettiler..
Yani, kusura bakmayın, tavırları..
"İt ürür. Kervan yürür.."
Ürüyen de ben oluyorum, Sayın Oktay!. Bu ülkenin en kıdemli gazetecisi olma yanında, ilk TRT ve Televizyon Muhabiri ve Yazarı olarak, bu kurumu nerdeyse avcunun içi gibi bilen ben.
Lütfen bu konuya el koyar mısınız, Sayın Başkan Yardımcım!.
Lütfen TRT Müzik Yayınları için soruşturma açtırır mısınız?

Yazının tamamını okumak için tıklayınız