Polemik & Kulis
24 Eyl 2013 10:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

HANGİ ÜNLÜ EKRAN YÜZÜNÜN BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİNDE KEMİKLERİ KIRILDI? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Derbideki olayları tribünden takip eden usta televizyoncunun çıkan olaylar sırasında ayak tarak kemikleri kırıldı.

RSFM’de yayınlanan "Atilla Güner’le Akşam Postası" programına olaylı derbinin canlı tanığı gazeteci Rıdvan Akar konuk oldu.

Olaylı biten Beşiktaş-Galatasaray derbisini statta izleyen ve olaylar esnasında ayak tarak kemikleri kırılan gazeteci Rıdvan Akar yaşadıklarını “Atilla Güner’le Akşam Postası”na anlattı. Ellerinde muşta ve bıçak taşıyan bir grubun önce kendilerine saldırıp ardından sahaya indiğini söyleyen Akar; “Olayların önceden hazırlanmış bir provakasyon olarak düşündüğünü” belirtti.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin olaylı bitmesinin ardından konuyla ilgili tartışmalar sürüyor. 90+3’üncü dakikada sahaya girip maçın tatil edilmesine yol açan 67 kişi hakkında maçlardan 1 yıl men cezası verilirken olaylara kimlerin neden olduğu akıllarda soru işareti bıraktı.

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki maç esnasında tribünde olan gazeteci Rıdvan Akar izlenimlerini “Atilla Güner’le Akşam Postası”nda anlattı. Tribünlerde yaşanan arbedede ayak tarak kemikleri kırılan Akar; olayların önceden planlanmış bir provakasyon olduğunu belirtirken çevik kuvvet polislerinin sahadakilere dokunmamasına dikkat çekti.

“ELLERİNDE MUŞTA VE BIÇAKLA SALDIRDILAR”

Atilla Güner: Orada tam olarak neler yaşandı?

Rıdvan Akar: Orada maçın 85’inci dakikasından itibaren Doğu tribünün iç kısmında olan bazı kişiler ki onlar aslında Doğu tribününe parmaklıklardan atlayarak geçmiş olan kişilerdi. Görece daha pahalı olan kapalıya geçmiş oldular. Oradan aşağıya su atıp, küfür etmeye başladılar.

Atilla Güner: Onların hedefinde yine aynı Beşiktaş taraftarları mı var?

Rıdvan Akar: Beşiktaş taraftarları var. Aşağıdakiler onlara dönüp “yapmayın” diye uyarıda bulununca bunlar 50-60 kişilik grup halinde aşağı indiler. İner inmez de saldırdılar. Ağırlıklı olarak da bizim bulunduğumuz gruba saldırdılar. Bizim bulunduğumuz grup da daha çok gazetecilerden oluşan yıllardır hep beraber maç seyrettiğimiz grup. Saldırı sırasında saldırganların bir bölümü tekbir getiriyordu. Ellerinde muşta ve bıçak gördüm. Bize saldırdılar ben ayırmaya çalıştım. Doğrudan fiili olarak bana değil ama benim yanımdaki insanları darp ediyorlardı. Onun üzerine onları durdurmak için bir şey yaptım fakat yere düştüm. Bir daha kalkıp o rüzgârın içersine daldım ama bu sefer grup halinde hepsi üzerime düştüler. O ara ayağımı kırmışım.

“‘ŞEREFSİZ ÇARŞI’ DİYE TWEET ATANLAR OLAYIN PROVAKASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜRÜYOR”

Atilla Güner: Çarşı’nın duruşundan rahatsız olan kesimin bir hesap görme hali mi bu?

Rıdvan Akar: Biraz öyle andırıyor. Çünkü genellikle maçlarda Çarşı’nın tekbir getirmesi pek vaki değildir. Çarşı kendine özgü değerleri olan bir yapıdır ve o değerler içerisinde futbol sahasında önce küfredip sonra tekbir getirmek yok.

Genellikle tribün kavgalarındaki özellik şudur; gruplar kavga eder sonra gider kendi yerlerinde maç izlemeye devam ederler. Bu bir kan davasına dönüşmez, birileri araya girer ve bu iş biter. Ama bu defa öyle olmadı. Bu defa bu grup saldırıp, oradakileri darp ettikten sonra doğruca sahaya girdi.

Benim gördüğüm en son manzara Çevik Kuvvet polisleri santra noktasında o bildiğimiz klasik Çevik Kuvvet duruşuyla kendi güvenliklerini sağlıyorlardı. Ama sahada dolaşan kişilere dokunmuyorlardı. Bu tamamen bilinçli ve hazırlanmış. Beşiktaş ve Beşiktaş seyircisini paralize etmeye dönük bir provokasyon. Daha olaylar bittiği andan itibaren çeşitli siyasi kimliği olan kişiler tarafından “şerefsiz Çarşı” denilerek bunun Çarşı tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin atılmış olan tweetler de bu provokasyonun önceden planlandığını gösteriyor bana.

MEDYARADAR- ÖZEL