Polemik & Kulis
27 Mayıs 2013 17:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

HABERVAKTİM ABDÜLKADİR SELVİ'YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ! İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR!

Abdülkadir Selvi'nin şehit ailesini tehdit eden gazeteci iddiasına Habervaktim'in genel yayın yönetmeni sert cevap verdi.

“Şehit ailesini tehdit eden gazeteci” başlıklı yazısında Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi, bir gazetenin Ankara Temsilcisi’nin, Akil İnsanlar toplantısına katıldı diye Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Sarıcı’yı tehdit ettiğini ileri sürmüştü.
 
Selvi’nin iddiasına göre, o Temsilci tehdit ettiği Sarıcı’ya “Başkan sen o toplantıya nasıl katılırsın. O sözleri nasıl söylersin” demişti.
 
Yeni Şafak yazarı, “Aydınlık, Sözcü değil.... Bizim mahalleden bunlar” diyerek de, açıkça kimi gazete ve temsilcilerini işaret etmişti.
 
O GAZETECİ İTİRAF ETTİ: "GÖRÜŞEN BENİM"
 
"Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Sarıcı’yla görüşen gazeteci benim" diyen Habervaktim.com sitesi Genel Yayın Yönetmeni  Fatih Akkaya, Selvi’nin sözünü ettiği ismin kendisi olduğunu ancak, iddia edildiği gibi tehdit olayı olmadığını söyledi.
 
İşte Akkaya’nın sitesinde yazdığı yazıda anlattığı ayrıntılar:
 
SON DERECE SAMİMİ BİR GÖRÜŞME
 
"Başkan Sarıcı ile son derece samimi bir görüşme gerçekleştirmiştik. Akil İnsanlar Heyeti’nin Kırşehir’deki toplantısının ardından yaptığımız bu görüşmede, ne Başkan Sarıcı tehdit edilmiştir, ne de Başkan Sarıcı olayı Selvi’ye yazdığı gibi anlatmıştır."
 
SICAK BİR ATMOSFERDE GÖRÜŞTÜK

"Bir gazeteci olarak Başkan Sarıcı’yı arayarak, toplantıya dair izlenimlerini ve oradaki sözlerinin ertesi günkü gazetelerde olduğu gibi yer alıp almadığını sordum. Ses kayıtlarından da anlaşılacağı üzere, görüşme son derece sıcak bir atmosferde geçmiştir."
 
SELVİ İFTİRA ATIYOR

"Fakat Selvi, bu son derece samimi görüşmeyi “Şehit ailesini tehdit eden gazeteci” diye aktarmakla kalmayıp, bu iftirasına kaynak olarak gösterdiği Başkan Sarıcı’nın sözlerini çarpıtmaktan çekinmedi."
 
İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR
 
Bizim, görüşmemizde Başkan Sarıcı’yı tehdit ettiğimizi, "Başkan sen o toplantıya nasıl katılırsın. O sözleri nasıl söylersin" şeklinde veya benzer ifadeler kullandığımızı ispat etmeyen şerefsizdir.
 
BAŞKAN ŞOK OLDU: BU SÖZLER BANA AİT DEĞİL
 
Nitekim A. Selvi’nin aktardığı ifadeler karşısında ilk şoku yaşayan kişi, kaynak olarak gösterilen Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Sarıcı oldu.
 
KÜLLİYEN YALAN
 
Selvi’nin yazısı üzerine tekrar görüştüğümüz Başkan Sarıcı "Başkan sen o toplantıya nasıl katılırsın. O sözleri nasıl söylersin" şeklindeki sözlerle tehdit edildiği iddiasını kesin bir dille yalanladı.
 
TEHDİT EDİLDİĞİ İDDİA EDİLEN BAŞKAN: NE TEHDİDİ KARDEŞİM
 
Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Sarıcı, kendisini tehdit ettiğimiz iddiasının külliyen yalan olduğunu da şu sözlerle ortaya koydu:
 
"Ne tehdidi kardeşim. Nerden çıkarıyorlar bunları. Ne tehdit edildim ne de bana ’Başkan sen o toplantıya nasıl katılırsın. O sözleri nasıl söylersin’ denildi. Fatih Bey’le aramızda geçen telefon görüşmesinden bahsederken, isim kullanmadım bile, bir gazetenin Ankara Temsilcisi de demedim. Sözlerim çarpıtılarak, alakalı alakasız kişilere iftira atılıyor."
 
BİZ SENLE AYNI MAHALLEDEN DEĞİLİZ A.S.
 
A.S. yazısında, bu iftiralara neden gerek duyduğunun göstergesi niteliğinde olan şu ifadelere de yer verdi: "Bu kişinin Aydınlık Gazetesi ya da Sözcü’den olduğunu zannetmeyin. Bizim mahalleden bunlar. Geçmişte insanlığın vicdanı olan iki yazarımız Ali Bayramoğlu ve Hilal Kaplan’ı hedef yapan zihniyet."

Farklı saiklerle yazılar kaleme alan bu kişiler ve bu kişilerin yanaşması olan seni bilen biliyor. Habervaktim.com olarak bizi de bilen biliyor. Biz hiçbir zaman Bayramoğlu, Kaplan ve Sen’le aynı mahalleden olmadık, olmayacağız da…