Polemik & Kulis
07 Ara 2011 08:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

HABERTÜRK'ÜN SÜRMANŞETİNDEKİ İNTİHAR GİRİŞİMİ! BU HABER DOĞRU MU?

Ht bugün sürmanşetten Şekip Mosturoğlu'nun cezaevinde intihar girişiminde bulunduğunu yazdı.

Habertürk’ün bugün sürmanşetinde çarpıcı bir haber yer alıyor. Gazetenin iddiasına göre Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu cezaevinde intihar girişiminde bulundu.

Peki bu haber doğru mu?
Dahası haber yeni mi?


Habertürk’ün özel haber logosu ile duyurduğu Mosturoğlu’nun intihar iddiası bundan iki hafta önce Taraf yazarı Mehmet Baransu tarafından ortaya atılmıştı. Baransu, 23 Kasım tarihli yazısında Mosturoğlu’nun Metris’te iki kez intihar girişiminde bulunduğunu iddia etmişti.

İLAÇ İÇTİ...

Mehmet Baransu’nun gündeme getirdiği iddiaya göre Şekip Mosturoğlu, yaklaşık 2.5 ay önce ilaç içerek kendini öldürmeye çalışmış, cezaevindeki ilk müdahalenin ardından gizlice Haseki hastanesine kaldırılıyor. Bu olayın ardından cezaevi yönetimi Mosturoğlu’nu "gözetim" altına alıyor. Ancak bir kez daha intihar girişiminde bulunmasına engel olunamıyor. Mosturoğlu yaklaşık 3 hafta önce bir kez daha ilaçla intihar girişiminde bulunuyor.

HABERTÜRK’TEKİ ÜÇÜNCÜ İNTİHAR GİRİŞİMİ

Habertürk’te Şükran Özçakmak imzasıyla yer alan haberde Şekip Mosturoğlu’nun "boynunu keserek" intihar girişiminde bulunduğu iddia ediliyor. Bu da Mosturoğlu’nun üçüncü kez intiharı denediğini gösteriyor. Zira Mosturoğlu’nun daha önceki intihar girişimleri ilaç içme şeklinde olmuştu.

Habertürk’ün iddiasına göre intihar girişimi vetodan haber sonra gerçekleşti. Mosturoğlu, geçtiğimiz pazar günü sabaha karşı koğuşunda boynunu kesti. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılan Mosturoğlu, tedavinin ardından aynı gün cezaevine gönderildi. Mosturoğlu’nun hastanedeki kayıtlarında, intihara teşebbüs anlamına gelen Latince “suicide” ibaresinin yer aldığı öğrenildi.