Polemik & Kulis
20 Nis 2016 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:28

Habertürk'ün beğenilen ekran yüzüne NATO görevi! (Medyaradar/Özel)

NATO'nun Türkiye'de gerçekleştireceği tatbikatta basın koordinasyonunu o ekran yüzü sağlayacak.

NATO'nun Nisan ve Mayis aylarında Turkiye'de gerceklestireceği Trident Jaguar isimli çok geniş kapsamlı ve kritik tatbikatına, NATO bünyesinde basın koordinatörü ve basın danışmanı olarak Habertürk'ün beğenilen ekran yüzü Benan Kepsutlu seçildi.

Haberi doğrulayan Benan Kepsutlu tatbikatın içeriğine dair bilgi vermedi ancak uzun zamandır üzerinde çalışıldığını ve bir Türk gazeteci olarak NATO bünyesinde gerçekleşecek faaliyete seçilmenin kendisi için çok gurur verici olduğunu söyledi.

Benan Kepsutlu, Haberturk'teki görevine de devam edecek.



BENAN KEPSUTLU KİMDİR?

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü ve Yeditepe Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü'nü bitirdi. 1991 – 2001 yıllarında İtalya Modena’da Romenica okulunda İtalyanca dil eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü'nde Yüksek Lisans yaparak Ortadoğu konusunda uzmanlaştı. Halen Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasını yapmaktadır.

Mehmet Ali Birand yönetiminde Kanal D Haber’de ve CNN Turk’te muhabirlik yaptığı dönemde, televizyon haberciliği eğitimi almak üzere Londra’da BBC News’e kabul edildi. TRT TÜRK'ün Erbil bürosunu kurdu ve ilk temsilcisi oldu. 2010’da Haber Editörü ve Program Sunucusu olarak Habertürk’e transfer oldu. Muhabir ve sunucu olarak görev yaptığı dönemde 30’a yakın “Dünya’da İlk” ve “Türkiye’de İlk” olarak yayınlanan habere imza attı. Açıldığı ilk dönemde A Haber’de sabah kuşağını hazırlayıp sundu. Halen Habertürk’te haber spikerliği ve program sunuculuğu yapmaktadır.

Görevi gereği İsrail, Filistin, Irak, Gürcistan, Afganistan, Pakistan, Suriye, Mısır’da savaş dönemlerinde çalışan Kepsutlu, Ermenistan, İngiltere, İtalya, Hollanda, İsviçre, Yunanistan, Malezya ve Kırgızistan'da kritik süreçlerde görev yaptı. pek çok lider ve siyasetçiyle özel röportajlar ve söyleşiler gerçekleştirdi.

Kepsutlu, halen Başkent İletişim Akademisi’nde Televizyon Haberciliği dersleri vermektedir; aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Yeni Media Bölümlerinde ders vermektedir.

MEDYARADAR/ÖZEL